Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

GIR DEG GODE TIPS. Geir Lauritzen, skill manager for Eurobonus i SAS, her på Gardermoen. Foto: Thomas Haugersveen
GIR DEG GODE TIPS. Geir Lauritzen, skill manager for Eurobonus i SAS, her på Gardermoen. Foto: Thomas Haugersveen les mer

SAS

Følg SAS-toppens råd - og ta «snarveien» til sølvkortet

SAS har 3,6 millioner Eurobonus-medlemmer, men veien til sølvkort er kortere enn du tror. Her får du «triksene».

GARDERMOEN. - Vi har hatt en eksplosjon i antall Eurobonus-medlemmer. Bare siden april har vi fått mellom 600.000 og 700.000 nye, og målet på sikt er å nå fem millioner, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

SAS vurderte tidligere å kvitte seg med Eurobonus etter at flyselskapet leverte blodrøde tall kvartal etter kvartal. Men så gjorde SAS kuvending og besluttet å beholde programmet så lenge som mulig og utvikle virksomheten gjennom det.

I forbindelse med at SAS la om Eurobonus-programmet 1. april i år har det dessuten blitt lettere å klatre opp et nivå. Dét er det ikke alle som er klar over.

Bare seks prosent har klart å nå gullkort-status. Dette krever 50 enkeltreiser eller 50.000 grunnpoeng - og da skal du fly mye. Men veien til sølvkort er oppnåelig for mange, sier Geir Lauritzen, som er skill manager for Eurobonus i SAS.

- Det er hur enkelt som helst! slår svensken fast.

«Lur inn» en ekstra reise i reisen

10 enkeltreiser eller 20.000 grunnpoeng er det som kreves. Det innebærer logisk nok fem tur/retur-reiser, MEN en reise kan være så mangt, understreker Lauritzen. Og det er nettopp her du kan ta «snarveien» til sølvkortet:

- Ja, hva er egentlig én reise? La oss si at du skal fra Oslo til Lyon i Frankrike, og du drar via København på vei ned. Dermed blir reiseveien Oslo-København-Lyon. En reise? Nei, dette teller som to reiser. Flyr du samme rute tilbake, har du altså allerede fire enkeltreiser opparbeidet - og bare seks enkeltreiser igjen til sølvkortet, forklarer Geir Lauritzen. Dermed kan du få fire enkeltreiser på en flight som du i utgangspunktet ser på som en tur/retur-reise.

Som sølvkort-kunde får du blant annet tilgang til SAS fast track på flyplassen, gratis ekstra bagasje med SAS og Widerøe og business-innsjekking hos SAS.

Vurderte å selge - gjorde kuvending

Poeng du har opptjent kan du bruke på reiser, hotellovernattinger, leiebil og shopping ombord i flyet.

- De fleste bruker poengene sine på nye flyreiser, men vi ser også at mange bruker dem på oppgraderinger fra økonomiklasse til business, sier Lauritzen.

- Hvor lenge varer fordelene ved et sølvkort?

- I minst ett år. Det kommer litt an på hvor tidlig du kvalifiserte deg til sølvkort i kvalifiseringsperioden.

I dag er Eurobonus den siste delen av kjernevirksomheten som SAS kunne overveie å selge, sa Sydbank-analytiker Jacob Pedersen tidligere i år.

- Man gjør bare det om det blir absolutt nødvendig, sa han.

Les også: Dette er de mest populære flysetene

10 triks som gir deg de billigste flybillettene

Følg Bisbuzz på Facebook

  • Morsomme, nyttige og engasjerende saker fra Dagens Næringslivs verden - rett i feeden din.
  • Del dine beste leseopplevelser med venner.

Alt du trenger å gjøre er å trykke «Like» på Bisbuzz-siden vår på Facebook.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bisbuzz Luftfart Reiseliv SAS
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå