I 2012 ble Kari Monsen Røkkes leilighet på den landfaste delen av Tjuvholmen i Oslo forsøkt solgt for 37 millioner kroner.

Etter å ha vært ute av markedet en stund, ble den 317 kvadratmeter store penthouse-leiligheten med adresse Bolette Brygge 5 lagt ut for salg igjen i februar i fjor for 39,5 millioner kroner.

Da Eklund Oslo New York senere overtok salget, og ble prisantydningen beholdt.

Nå kuttes prisen med fem millioner kroner, til 34,5 millioner kroner.

- Bolette Brygge 5 har jo som kjent vært i markedet i mange år. Nå reduserer vi prisen for å prøve å treffe markedet bedre. Vi har vært i kontakt med flere interessenter, og prøver nå å finne et prisleie som er mer riktig, sier eiendomsmegler Ståle Helland i Eklund Oslo New York.

Ble boende på Tjuvholmen

Monsen Røkke ga 19,15 millioner kroner for leiligheten i 2007, men har tidligere uttalt til Finansavisen at leiligheten har blitt pusset opp for 14 millioner kroner.

I 2013 ga Monsen Røkke 32 millioner kroner for en leilighet med adresse Kavringen Brygge 6, aller ytterst på Tjuvholmen, et par hundre meter fra den gamle leiligheten.

- Markedet generelt går veldig bra, og vi har bra med henvendelser. Rentekuttet er positivt for oss alle, sier eiendomsmegler Ståle Helland i Eklund Oslo New York.

Rikingenes favorittområde

Nordvik-megler Terje Tinholt tror Tjuvholmen kan etablere seg som et favorittområde for de pengesterke.

Megler Terje Tinholt blir ikke overrasket om 200.000-grensen nås snart på Tjuvholmen.
Megler Terje Tinholt blir ikke overrasket om 200.000-grensen nås snart på Tjuvholmen.

– Det er slik at når man får en gitt kundemasse inn i et område, så er kvadratmeterprisen sekundær. De tenker bare at her vil jeg bo, og det koster det det koster. De sier bare at dette er en grei pris for meg, jeg blåser i hva han har betalt før. Det kan skje her, sier megleren.

Tinholt synes å merke noe økt interesse i de aller høyeste prisklassene.

– Generelt i markedet ser vi nå at de mer eksklusive tingene har fått litt mer fart på seg, sier Tinholt.

Men ifølge partner og eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål har markedet for boliger i prisklassen over 20–30 millioner kroner stått ganske så stille de siste årene.

– Kjøpergruppen som kan betale 30 millioner kroner pluss for en bolig er ekstremt liten. Det er også vanskelig å taksere denne type boliger, sier Langtind.

Ifjor solgte han eiendommen Bjerkelia 37 med 1000 kvadratmeter bolig og 6,5 mål tomt i Solveien på Nordstrand i Oslo for 30 millioner kroner. Taksten var 45 millioner kroner.

– Mediene skriver gjerne at megleren bommet på prisen, men i dette markedet er det en rad av tilfeldigheter som må inntreffe for å treffe den promillen av mennesker som har råd og er på boligjakt akkurat nå, sier Langtind.

Ny bolig til 30 mill

Salget av Bjerkelia kommer godt med når Langtind legger ut en ny bolig med salgspris på 35 millioner kroner i Solveien om kort tid.- Vi hadde åtte interessenter på listen da Bjerkelia ble solgt. Disse ringer vi igjen nå, sier Langtind.

Megler Anders Langtind skal selge denne boligen i Solveien på Nordstrand for 30 millioner kroner i februar.
Megler Anders Langtind skal selge denne boligen i Solveien på Nordstrand for 30 millioner kroner i februar.

På grunn av bankenes rentekutt den siste tiden, er Langtind mer optimistisk når det gjelder salg av boliger i prisklassen 15 millioner kroner pluss.

- De som kunne kjøpe for 10 -12 millioner kroner tidligere, kan nå kjøpe for 15-16 millioner kroner, så i den prisklassen merker vi mer interesse og betalingsvillighet, sier Langtind.

LES OGSÅ: Steg fire mill. på syv måneder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.