En smak av sommer

Fem gode bartendere mikser sin nyeste gledesspreder.

<br/><b>17 SEKUNDER:</b> Så lang tid tar det for drinken å bli optimalt kald i en shaker. Jana Rogozina fra Fuglen bar har fått større triceps og biceps etter at hun begynte som bartender.<br/><br/><b><u>Stedet</u></b><br/>Fuglen var opprinnelig en kaffebar med uendret interiør fra 1963, men har de siste årene vunnet ry også som en av Oslos beste cocktailbarer. Det gjennomførte 60-tallsinteriøret trekker til seg stilinteresserte og et vidt spekter av gjester, fra stamgjester til unge hipstere i helgene og nye ansikter som plutselig har hørt om baren.<br/><br/>- En gjeng kommer for eksempel og skal ha Spicy Hombre, en chipotlechili og vodkabesert drink med tequila. Én dame vil alltid ha den tørreste utgaven av Dry Martini.</br><br/><b><u>Drinken</u></b><br/>¿ Om sommeren tenker jeg alltid bær. Clover Club er en klassisk cocktail fra forbudstiden i USA. I Philadelphia fantes en lukket klubb, med navnet Clover Club, som besto av journalister og forfattere, som drakk denne drinken. Jeg synes det er morsomt å tenke på at mennene drakk akkurat denne veldig rosa drinken.<br/><br/>- Senere forsvant drinken i lang tid, før den dukket opp igjen. Den kan lages med grenadine (sirup på granateple), men jeg synes den er best med bringebærsirup. Den bør tørrshakes, altså uten is, først. Da gjør eggehviten at det dannes skum. Så rister jeg den videre med mye is, i 17 sekunder så den når sin optimale kulde.<br/><br/><b><u>Clover Club</u></b><br/><b>4 CL</b> gin<br/><b>2 CL</b> bringebærsirup (evt. grenadine)<br/><b>1 1/2 CL</b> sitronsaft<br/><b>1 CL</b> tørr vermut<br/><b>1 CL</b> eggehvite<br/>Rist ingrediensene godt i en shaker, først uten is. Fyll shakeren med is og rist videre. Sil drinken i kaldt cocktailglass. På toppen vil det legge seg et lys rosa, delikat skum.<br/><br/><b>BRINGEBÆRSIRUP:</b> Mos 400 g bær og rør inn 1/2 l vann og 1/2 l sukker over lav varme, ikke la det koke.<br/><br/><b>Tekst:</b> Liz Buer <b>Foto:</b> Evy Andersen
<br/><b>17 SEKUNDER:</b> Så lang tid tar det for drinken å bli optimalt kald i en shaker. Jana Rogozina fra Fuglen bar har fått større triceps og biceps etter at hun begynte som bartender.<br/><br/><b><u>Stedet</u></b><br/>Fuglen var opprinnelig en kaffebar med uendret interiør fra 1963, men har de siste årene vunnet ry også som en av Oslos beste cocktailbarer. Det gjennomførte 60-tallsinteriøret trekker til seg stilinteresserte og et vidt spekter av gjester, fra stamgjester til unge hipstere i helgene og nye ansikter som plutselig har hørt om baren.<br/><br/>- En gjeng kommer for eksempel og skal ha Spicy Hombre, en chipotlechili og vodkabesert drink med tequila. Én dame vil alltid ha den tørreste utgaven av Dry Martini.</br><br/><b><u>Drinken</u></b><br/>¿ Om sommeren tenker jeg alltid bær. Clover Club er en klassisk cocktail fra forbudstiden i USA. I Philadelphia fantes en lukket klubb, med navnet Clover Club, som besto av journalister og forfattere, som drakk denne drinken. Jeg synes det er morsomt å tenke på at mennene drakk akkurat denne veldig rosa drinken.<br/><br/>- Senere forsvant drinken i lang tid, før den dukket opp igjen. Den kan lages med grenadine (sirup på granateple), men jeg synes den er best med bringebærsirup. Den bør tørrshakes, altså uten is, først. Da gjør eggehviten at det dannes skum. Så rister jeg den videre med mye is, i 17 sekunder så den når sin optimale kulde.<br/><br/><b><u>Clover Club</u></b><br/><b>4 CL</b> gin<br/><b>2 CL</b> bringebærsirup (evt. grenadine)<br/><b>1 1/2 CL</b> sitronsaft<br/><b>1 CL</b> tørr vermut<br/><b>1 CL</b> eggehvite<br/>Rist ingrediensene godt i en shaker, først uten is. Fyll shakeren med is og rist videre. Sil drinken i kaldt cocktailglass. På toppen vil det legge seg et lys rosa, delikat skum.<br/><br/><b>BRINGEBÆRSIRUP:</b> Mos 400 g bær og rør inn 1/2 l vann og 1/2 l sukker over lav varme, ikke la det koke.<br/><br/><b>Tekst:</b> Liz Buer <b>Foto:</b> Evy Andersen
Publisert 29. July 2011, kl. 03.16Oppdatert 10. February 2014, kl. 06.13