– For oss designere er det helt avgjørende å stille ut i Milano

Tekst
Foto
Oslo / Bergen

Rekordmange norske designnyheter stilles ut på verdens viktigste møbelmesse.

I en liten leilighet på Sofienberg i Oslo står en vase. Falke Svatun Lirhus (28) synes den ligner litt på en dompap, svart og rund og tykk, der den balanserer på kanten av en hylle. Han henter frem en papirmodell og en stor støpeform i gips som ble laget i garasjen til moren, forklarer de mange trinnene og timene bak prototypen som nå er klar – og som snart skal pakkes ned og sendes avgårde til utstillingen «Structure» i Milano, der han også stiller ut en lampe sammen med Bjørn van den Berg.

– Fordi vi ikke har noe studio, støper jeg alle vasene her.

Han peker inn mot det respatexkledde badet og ler.

– Da er det ikke like ryddig her ...

Samarbeid. Falke Svatun Lirhus (til venstre) og Bjørn van den Berg har jobbet sammen i litt over ett år, og stiller ut lampen Aerial. Falke stiller også ut vasen Tumble, som han har støpt hjemme på badet.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør