– Jeg følte meg litt begrenset av mange små ruter

Tekst

Kristian Hammerstads nye tegneserieroman har bare én rute per side.

Kristian Hammerstad (36) har siden tegneserie­debuten «Kryp» (2012) slått seg opp som internasjonal illustratør, sett i spaltene til The New Yorker, New York ­Times, Las Vegas Weekly og Wired. Med tegneserie­romanen «Trigrammaton», som med sine 384 sider er den tykkeste utgivelsen i Jippi Forlags 20 år gamle ­historie, vender han tilbake til rutene.

– Jeg visste at boken kom til å bli ganske tykk, men prøvde å ikke tenke så mye på lengden underveis, for ikke å miste motet. Historien i seg selv er egentlig ikke så lang, det er mest layouten som gjør boken så tykk, forklarer Hammerstad om boken som utgis i et noe uvanlig format for tegneserier, med bare én rute per side.

– Jeg følte meg litt begrenset av mange små ruter på én side, men liker likevel å jobbe innenfor ­ganske strenge rammer. Kanskje kan det skape noen overraskelser når man leser boken, ved at det røpes mindre underveis, fordi leseren har mindre oversikt over hva som kommer?

Prisme

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør