Fotografen Espen Tollefsen fra Andøya i Vesterålen er en av 280 glasskunstnere som for tiden stiller ut i Chartres i Frankrike. Her fra den katolske kirken St. Konrad Pfarrkirche i Berlin. Foto: Espen Tollefsen

Forener glasskunst og fotografi

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Espen Tollefsen stiller ut i Frankrike.

Fotografen fra Andøya i Vesterålen er en av 280 glasskunstnere som for tiden stiller ut i Chartres i Frankrike. Byen er kjent for sin katedral, men noe mindre kjent for et tilhørende glasskunstmuseum, som nå viser det ypperste av moderne glasskunst.

Etter en lang karriere som fotograf har Tollefsen i det siste gjort flere utsmykninger med glasskunst. I samarbeid med de erfarne, tyske håndverkere i Glasmalerei Peters har han laget glasskunst til St. Konrad Pfarrkirche i Berlin, og til et stillerom for Nordlandssykehuset i Bodø.

Som fotograf er Tollefsen mer enn gjennomsnittlig opptatt av lys, og den nye jobben som glasskunstner har ikke gjort interessen mindre.

– Det mest spennende er å se hvordan arbeidene endrer seg i skiftende lys, sier Tollefsen.

Fakta: Espen Tollefsen

Fotograf og glasskunstner.

Stiller ut på Centre international du Vitrail til 24. oktober.

centre-vitrail.org

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør