Se prinsesse Dianas klær

Tekst

Vil du få varsel hver gang Benedicte Ramm publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Høydepunkter fra prinsesse Dianas garderobe vises frem i London.

Foto: Tim Graham/Getty Images  

Høydepunkter fra prinsesse Dianas garderobe vises frem i London.

Fakta: «Diana: Her Fashion Story»

Utstilling med prinsesse Dianas klær på Kensington Palace. Står frem til mars 2018.

hrp.org.uk/diana

Nesten 20 år etter at hun døde, stilles 25 av prinsesse Dianas antrekk ut i Kensington Palace. Her er den blekkblå fløyelskjolen prinsessen hadde på seg da hun danset med John Travolta i Det hvite hus i 1985, til applaus fra blant annet Clint Eastwood og presidentparet Reagan. Bak glassmonter er også «The Elvis Dress», som Diana selv kalte den, en hvit silkekjole og bolero, dekket med perler og paljetter. Hun bar den blant annet på en reise til Hong Kong i 1989.

Foto: Historic Royal Palaces  

Noen mer uformelle antrekk vises også, som tweed-settet prinsessen av Wales hadde på seg i august 1981, da hun og Charles, nygifte og blyge, møtte pressen ved slottet Balmoral i Skottland. «Arbeidsgarderoben» fra 1990-tallet, med mindre prangende, mer praktiske drakter designet av Catherine Walker, er også representert:

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør