– Da jeg gikk på NHH, var alle så opptatt av å tenke riktig. I kunsten er det helt omvendt

Tekst
Foto

25 år gammel er Gard Eiklid en rutinert kunstsamler, Bjarne Melgaards gallerist i Norge – og eier av galleriet der Melgaard holder sin første store soloutstilling i landet på 17 år.

Kunst og penger. Da han var rundt 18 år, skjønte Gard Eiklid at kunsten han så på museene ikke hadde kommet dit av seg selv. – At man kunne kjøpe og selge kunst var en slags aha-opplevelse for meg, sier Eiklid, som i en alder av 25 eier og driver det kommersielle galleriet Rod Bianco.  

25 år gammel er Gard Eiklid en rutinert kunstsamler, Bjarne Melgaards gallerist i Norge – og eier av galleriet der Melgaard holder sin første store soloutstilling i landet på 17 år.

– Forsiktig, stopp … Stopp!

Halvveis i trappen mellom første og andre etasje i et trehus fra 1790 er et gigantisk Bjarne Melgaard-maleri i ferd med å kile seg fast mellom to vegger. Den okergule bygningen innerst i Lille Frogner allé i Oslo ble brukt som landsted av kong Karl Johan på 1800-tallet, og husets nåværende eier – 25 år gamle Gard Eiklid – har parkert en lastebil ved inngangen. Sammen med sjåføren prøver han nå å få så mye av lasten som mulig opp i husets andre etasje. Bosatt i slike herskapelige omgivelser, som billedkunstner Bjarne Melgaards gallerist i Norge og eier av galleriet Rod Bianco, skulle det bare mangle at Gard Eiklid oppbevarte kunsten hjemme hos seg selv i stedet for å la verkene bli stående på et mørkt lager.

Stang inn

– Hente, pakke, løfte, rigge, ordne. Dette er 90 prosent av det vi driver med, sier en andpusten Eiklid, og erkjenner at han må gi opp de største bildene.

Fakta: Gard Eiklid

Gallerist og kunstsamler

Født 1991

Eier Oslo-galleriet Rod Bianco med Svein Roar Grande, og driver det med Tuva Tronsdatter Trønsdal.

Bjarne Melgaards første store soloutstilling i Norge på 17 år vises på Rod Bianco fra 17. mars til 22. april.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør