Kube. I stuen har arkitektparet Olav Resell og Nicca Gade Christensen bygget en boks med innebygde skap og hyller, i et parti der det er lavere takhøyde enn ellers i leiligheten. – Det er et sted der ungene kan herje litt uten å ta helt kontroll over hovedrommet, sier Olav Resell. Barna Lotte (3) til venstre og Iben (5) til høyre.  

Små leiligheter – smarte løsninger

Tekst
følg meg

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo/Stockholm

Eskalerende boligpriser i byen fører til trangere tider, bokstavelig talt. Bli med hjem til de som bor smått, men smart.

– Det er antagelig lettere i dag enn tidligere å bo i byen med barn. Det er bedre barnehagetilbud og kollektivtilbud, flere grøntområder og sykkelstier. Og flere barnefamilier som bor i byen og som er i samme situasjon, sier Håkon Vigsnæs.

Arkitekten i det prisbelønte arkitektkontoret Jarmund og Vigsnæs tegner selv boliger, og er også professor ved Arkitekthøgskolen i Oslo, der han underviser i boligarkitektur med vekt på mindre boliger. Han ser at en internasjonal trend har fått fotfeste i Norge.

At prisnivået i Oslo «går mot London, Paris og nærmer seg Manhattan» – som sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret sa til DN i februar i fjor – stagger ikke utviklingen.

Siden den gang har prisene i hovedstaden økt med over 30 prosent.

Skal drømmen om bolig i byen realiseres – sier det seg selv at det går mot trangere tider.

Kommentarer

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.