Illustrasjonsfoto: Martin Rustad Johansen  

Salget av spiselige skjønnhetsprodukter tar av

Tekst
Foto

Men ekspertene strides om hvorvidt nutrikosmetikk har noen effekt.

– Jeg koker opp en høne, og så står den der og godgjør seg i et par timer. Kraften bruker vi i middagene våre annenhver dag.

Blogger, personlig trener og kostholdsveileder Desiree Andersen fikk øynene opp for kollagen – fiberprotein fra hud, bindevev og den organiske delen av ben og tenner – da hun etter en lengre sykdomsperiode hadde mistet mye hår. En bloggkollega tipset henne om å koke kraft på ben, og å kjøpe kollagen i pulverform i helsekostbutikker.

– Det er kjempeenkelt, forteller hun.

Fakta: Nutrikosmetikk

Spiselig kosmetikk 

Er ventet å bli det store innen hudpleie i årene som kommer.

Forskerne strides om hvorvidt det som inntas i konsentrert form kan tas opp av kroppen på en måte som gir effekt på huden.

Hydrolysert kollagen selges nå som hudpleie i pulverform. Det utvinnes av ben fra kjøtt, fisk og fugl.

Andersen begynte å koke kraft og å blande ut kollagenpulver i drikke. Pulveret kjøper hun for rundt 200 kroner for 500 gram. Etter en stund merket hun at håret var på vei tilbake, tykkere og sterkere enn tidligere.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør