– Det eneste jeg angrer, er at jeg ble smittet

Tekst

Triller igjen. Erasure, her med Andy Bell bak rattet og Vince Clarke i passasjersetet, slipper langspilleren «World Be Gone» 19. mai. I august varmer synthpopduoen fra 1985 opp for Robbie Williams i Bergen. Foto: Doron Gild

Andy Bell og 1980-tallsbandet Erasure gir ut plate igjen – mot alle odds.

Få listetoppende band har holdt koken siden 1985. Enda færre har greid det uten midlertidig splid i medlemsmassen, enten den var reell eller ikke.

– Vi er aldri blitt oppløst av publisitetsgrunner, har heller beveget oss under radaren, sier Andy Bell (52), vokalist i synthpopduoen Erasure.

19. mai utgir han og multiinstrumentalist Vince Clarke sitt 17. album, «World Be Gone». Snaut tre måneder senere varmer de opp for crossover-kongen Robbie Williams på Bergenhus festning.

– Faktum er at vi bare så vidt har hilst. Det skjedde da Erasure var på høyden, mens Take That sto på startstreken som guttegruppe. Robbie var den vennlige frekkasen i laget, erindrer Bell.

– Noe lignende hendte forresten med Spice Girls. Vi befant oss i studio da de spilte inn debutplaten sin i 1995. Jeg husker dem som en støyende gjeng skrythalser. Like etter erobret de verden.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør