Opera Software skal være i hete samtaler om å bli kjøpt opp. Facebook skal være det heteste tipset. Det melder en rekke amerikanske teknologimedier fredag, ifølge digi.no.

Det var nettstedet PocketLint som meldte saken først. De henviser til en ikke navngitt kilde som forteller at Facebook er i ferd med å snuse på nettlesermarkedet. Dette kombinert med at Opera Software har en overlegen posisjon på mobil, med over 270 millioner brukere på sin plattform, gjør at spekulasjonene går høyt.

Den velrenommerte teknologibloggen The Next Web omtaler saken og henviser til en kilde med god kjennskap til Opera. Kilden opplyser at Operas ledelse for tiden er i samtaler med potensielle kjøpere av selskapet, og at de har gått til ansettelsesstopp. Det siste er et typisk grep å ta før et eventuelt oppkjøp.

- Ingen kommentar
- Dette har vi ingen kommentarer til, sa Operas pressekontakt Pål Unanue-Zahl til digi.no fredag kveld.

En analytiker som følger markedet tett forteller til digi.no at han ikke vil bli overrasket dersom Opera Software blir slukt av Facebook.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.