Falsk trafikk på internett har nådd voldsomme volumer, ifølge den amerikanske bransjeforendingen Interactive Advertising Bureau. De anslår at 36 prosent av nettsidetrafikken på internett er falsk - generert av hackede pc-er, skriver Wall Street Journal.

Falske nettsider

Dette er en del av en svindel rettet mot annonsører som kjøper reklame via reklamenettverk. Svindlerne setter opp nettsider og melder dem inn i nettverkene. Så blåser de opp trafikken voldsomt, uten at noe menneske ser annonsene. Anonsørene sitter bare igjen med regningen.

Uoversiktlig

De store reklamenettverkene sprer annonsevisningene over svært mange nettsider. De er ofte vanskelige å få oversikt over for annonsørene, skriver avisen. Samtidig har stadig større deler av reklamekjøpene på nett blitt automatiskert, og denne delen er nå større enn det som avtales mellom mennesekelige forhandlere.

Det finnes selskaper som jobber med å avsløre slik svindel, som White Ops og Telemetry, og deres funn har ført til krav om kompensasjon fra annonsører, blant annet Verizon Wireless og L'Oréal.

Les også:  Android for Apple-likere

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.