For ett år siden veide selger Dag Markeborn i Eniro 125 kilo. Han trente ikke og spiste dårlig. Det var først da kollega og aerobicinstruktør Bente Åsen Sørum oppfordret ham til å begynne å trene, at alt snudde. Han gikk fra null til fire treningsøkter i uken.

Frisk og rask
- I begynnelsen var målet bare å holde ut på tredemøllen, forteller han.

Åtte måneder senere, og 38 kilo lettere, løp han Oslo halvmaraton på tiden 1,27 og slo sjefen med en halvtime. Det var veddemålet med sjefen, Morten Algøy, som motiverte ham.

- Jeg har aldri vært i så bra fysisk form som denne våren og sommeren, sier Markeborn.

Han har heller ikke vært syk én eneste dag i 2010 og føler at immunforsvaret er bedre.

- Midt i blinken
Allerede klokken ni, samme morgen som DN presenterte konkurransen «Norges sprekeste bedrift», meldte telefonkatalogselskapet Eniro Norge seg på.

- Dette var mitt i blinken for oss, sier informasjonssjef Unni Strømstad.

Forrige uke i Norges sprekeste bedrift: Jakten på idrettsmerket

HER melder du på din bedrift

Siden 2007 har Eniro, som eier Gule Sider, satset på å få de ansatte i fysisk aktivitet. I 2008 ble det investert i et nytt treningsrom. I et stort kjellerlokale er alle de styrkeapparater, vekter og kondisjonsmaskiner du kan ønske deg, samt en romslig treningssal for aerobic og pilates, med boksesekk. Alt er der for de 600 ansatte ved hovedkvarteret på Skullerud i Oslo.

Det var på tredemøllene at Markeborn og Algøy la grunnlaget for å løpe halvmaraton.

- Treningsrommet har vært avgjørende for meg. Jeg har vært passiv medlem i Elixia i flere år. På jobben er det større sjanse for at jeg kommer meg på trening, også om morgenen, sier Markeborn.

«Dette går ikke»
- Dag var 30 kilo tyngre enn meg da vi inngikk avtalen, men da vi stilte til start i Oslo Maraton var vi omtrent like tunge, forteller salgsdirektør Morten Algøy.

- Både jeg og han er kommet i mye bedre form. Jeg hadde godt av å ta av noen kilo jeg også. Så satte jeg personlig rekord på halvmaraton, sier han stolt.

Han kom i mål 30 minutter etter Markeborn, og tapte samtidig et veddemål til - som kostet noe mer. Algøy måtte betale 10.000 kroner til den humanitære organisasjonen Right to play.

- Jeg har tapt ansikt ved et par anledninger, men så har jeg fått to friske medarbeidere, sier Algøy.

Teller poeng
Eniro har brukt treningsportalen GoArena som en motiveringsfaktor. Der registrerer de poeng på alt de gjør. Ett poeng for å ta trappen. Annen trening som ski, svømming og løping gir ulik poengsum. For hvert poeng går ti øre til Right to play.

- Rundt 250 ansatte er til enhver tid aktive med registrering av poeng og har generert 12.000-15.000 kroner i halvåret, forteller hr-direktør Bente Helverschou.

Eniro arrangerer også internkonkurranser i balansebrett, rokkering, pilkast, basket og golf.

- De ansatte samles, konkurrerer og får noe å snakke om. Treningen skaper energi, tilstedeværelse, miljø og trygghet, som gir prestasjon, sier Helverschou.



Les konkurransereglene her

Les flere treningssaker på DN Aktiv

4 minutter er nok!

Her er maten som gir maks effekt av treningen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i god form med Flytsonen