54-åringen knyter på seg joggeskoene senest klokken 6.30 for å rekke en halvmaraton, en hastig dusj, og frokost før han drar inn til jobben i Sandvika der han skal være til klokken 1000.

Kommer fort i gang
- Jeg løper drøye 20 kilometer før frokost fire-fem ganger i uken. Noen ganger - som nå i november - kan det være tøft å komme i gang, men etter et par kilometer går det helt greit, sier ultraløperen Geir Frykholm.

Hittil i år har han løpt godt over 4000 kilometer. Enkelte uker er han oppe i 150 kilometer.

– Jeg løper mye og langt, så en halvmaraton blir ikke så voldsomt for meg, sier han.

Ultraløper
Frykholm har vært ultraløper i 10 år og satser til sommeren på å gjennomføre Europas lengste nonstopløp.

- Løpet går i England og er på 400 kilometer. I år deltok jeg i fire ultraløp, det lengste var på 240 kilometer og gikk fra Birmingham til London i mai, forteller 54-åringen.

Hva er drivkraften din?

– Jeg synes det er sabla gøy å løpe, og liker den mentale stemningen jeg kommer inn i. Samtidig er det en utfordring overfor meg selv. Morgenløping er en fantastisk start på dagen, og det er deilig å vite at jeg har trent når jeg begynner på jobben.

 

- Hvordan går det med bena?

- Alt er relativt, men selve løpsteknikken har mye å si. Vi ultraløpere bruker mye kortere steg for å minske belastningen, og løper i tillegg lengre frem på foten, sier 54-åringen, som løp mellomdistanse som ung og debuterte som maratonløper i 1981.

Geir Frykholm har også en egen bloggder han skriver om trening og deler sine erf#229er.

Samme effekt
Professor ved Norges Idrettshøgskole, Jostein Hallén, mener det ikke er noen forskjell på å trene morgen eller kveld.

– Det er neppe noen store forskjeller når det kommer til prestasjon og fysiske forskjeller, sier Hallén.

Han mener at spørsmålet om når det er best å trene, er feil fokus.

– Om de fysiologiske forskjellene er der, er de helt subtile. Hvis kroppen er klar for å trene tidlig om om morgenen, så er det ingen grunn til ikke å gjør det. Men dersom man må tvinge seg igjennom økten, så er det kanskje ikke like bra, sier Hallén.

Ikke bedre forbrenning
Mange hevder at man får i gang forbrenningen bedre dersom man starter dagen med trening. Det mener Hallén også er feil.

– Det er ingen forskjell på forbrenningen om man trener morgen eller kveld, sier han.

Hallén mener du heller bør kutte den siste pølsebiten på brødskiva dersom du jakter på å brenne kalorier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Løp mye fortere på 80-tallet

Muskler på rekordtid med gammel metode

Kom i form med Flytsonen