Tidlig opptrening og fortsatt trening over en lengre periode er nøkkelen til de beste resultatene for stabile hjertepasienter, ifølge en ny studie fra University of Alberta.

Uken etter
Forskerteamet har gjennomgått mer enn 20 år med studier. De konkluderer med at stabile pasienter som har hatt hjerteinfarkt, får et sterkere hjerte når de starter treningen en uke etter hjerteinfarktet, i forhold til å vente en måned eller lenger med å starte rehabiliteringen.

Tidligere har pasienter i Canada og USA blitt bedt om å vente ca en måned før de begynner med trening etter et hjerteinfarkt, og opptreningen har vanligvis vart i kun tre måneder.

På 70-tallet fikk pasientene beskjed om ikke å bevege seg i tre måneder etter et hjerteinfarkt.

Myten om lang hvile
- Det er viktig å avlive ideen om at det hjertet trenger er hvile, sier Mark Haykowsky, forsker ved avdelingen for medisinsk rehabilitering ved universitetet i Alberta.

- Våre funn tyder på at minst seks måneder med trening er mest gunstig, sier en av medforfatterne, Alex Clark.

Øvelse i studien fra Alberta er definert som aerobic trening i grupper for å bygge opp arbeidskapasiteten.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Kom i toppform på 90 dager</b>

<b>Kritisk til hardkjør og 4X4</b>

<b>- Farligst med "eplekropp"</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Få tilpasset treningsprogram i DN Aktiv klubb