- Vi ser frem til to flotte konkurranser. Det er stor interesse for motbakkeløp, og arrangeres ca 150 motbakkeløp i Norge i løpet av sesongen, sier initiativtaker og motbakkeentusiast, Christian Prestegård.

Opp på 2000 meter
Fanaråken Opp arrangeres lørdag 6. august. Det ventes rundt 600 deltagere som skal konkurrere om å komme raskest opp til Fanaråkhytta, 2.068 meter over havet. I premiepotten ligger det 42.000 kroner.

- Det er topp internasjonal deltagelse med fjorårsvinner David Schneider fra Sveits i spissen, så dette blir spennende, forteller Prestegård.

Norgesmester Øvind Heiberg Sundby er det sterkeste norske kortet, sammen med Hans Martin Gjedrem

Skåla-jubileum
Lørdagen 13. august stiller over 2000 deltagere i Skåla Opp, som i år har 10-årsjubileum. 800 av disse deltar i konkurranseklassen.

Det skal også kåres en sammenlagvinner i de to konkurransene på Vestlandet.

Les mer:

<b>Slik blir du rå i motbakker</b>

<b>Løp fra gutta i motbakke</b>

<b>Her er de 78 råeste motbakkeløpene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.