- Jeg trodde det skulle være noe større interesse rundt et vinter-OL i Oslo i 2022, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg til NRK.

En undersøkelse gjennomført av Norstat for NRK viser at 50 % av landets befolkning er positive til OL, 38 prosent er negative, mens 12 prosent av de spurte ga blaffen.

- Litt skuffet er jeg nok, sier Heiberg.

Undersøkelsen viser at det er de godt voksne som er mest kritiske til OL. Nesten halvparten av de spurte over 50 år ønsket ikke arrangementet velkommen.

Heiberg mener det er tidlig å konkludere og at saken først må gjennom behandling i Oslo bystyre og ekstraordinært idrettsting.

- Om disse rundene ender positivt tror jeg ja-siden vil øke kraftig og relativt fort. Jeg vil minne om at det før Lillehammer-OL var 60 prosent for og 40 prosent mot en søknad. Det synes vi i IOC er bra.



Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.