- Styrketrening er den absolutt beste måned å bli kvitt spenningshodepinen på. Dette er første gangen det er vitenskapelig bevist, sier Elisabeth Söderberg til Aftonbladet.

Hun er forskeren bak en ny svensk doktorgradsavhandling som er gjort ved Sahlgrenska akademin i Gøteborg. I løpet av seks måneder har hun har fulgt 90 pasienter med hodesmerter og latt dem prøve fysisk trening, avspenningsøvelser og akupunktur mot smertene, skriver VG.

Les mer:
Treningen du ikke må glemme

Trening, og mest av alt styrketrening, har best effekt mot spenningshodepine, ifølge studien. Akupunktur og avspenning skal også ha hatt positiv effekt.

- De som trente to-tre ganger i uken opplevde størst effekt, og økte den generelle livskvaliteten mest, sier Söderberg.

Hun mener mange leger kan være redde for at fysisk aktivitet øker smerten.

- Om en pasient kommer inn og forteller at hun har vondt i hodet hver dag, så er som regel ikke fysisk trening den første anbefalingen. Nå har vi bevist at det faktisk er den aller beste metoden, sier hun.

Kom i form med DN Aktivklubb

Les flere treningssaker på DN Aktiv

- Det skal svi i musklene!
Få kjapp barfot-effekt
Northug signerte langtidskontrakt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.