Timevis foran PC skjermer, og et arbeidsliv fullt av dokumenter og regneark, får kroppen og sjelen til å skrike etter variasjon. På IT Fornebu har to teknologibedrifter byttet fredagspilsen ut med torsdagstrimmen. De ansatte dras fysisk ut av lokalene for å kjøres til svetten spruter og pusten hiver under kommando fra instruktør og tidligere danser Atle Hoff.

-Det er ganske gøy å kravle rundt med kollegaene sine, sier Heidi Egede-Nissen kommunikasjonssjef i Broadnet

Kjente øvelser som push-ups, dips og kneløft flettes inn med varierte vanskelighetsgrader, så både trente og utrente får kjørt seg. Slik blir ikke bare hele kroppen trent, de ansatte føler at de også får sosialt utbytte av å trene med kolleger.

- Det er klart vi føler oss litt tøffere og kule etter en sånn økt. Det styrker ikke bare helsen men selvtilliten, sier Egede Nissen på hivende utpust.

- Vi er en stor bedrift som sitter litt spredt, men på denne måten får vi anledning til å bli bedre kjent med kolleger vi ellers bare snakker med på telefonen. Selv har jeg knyttet verdifull personlig kontakt med help-desken vår, smiler hun.

Halverte sykefraværet
En av årsakene til at ledelsen har valgt å innlemme Boot Camp i arbeidstiden, med finansiell støtte, er at de ser positive resultater.

- I mai startet vi opp med Boot Camp en til to ganger i uken for 12 salgsmedarbeidere i Kristiansand. Vi ser nå at dette tilbudet har gitt gode resultater. Først og fremst er trivsel og samhold viktig, og trening sammen er en god bidragsyter til dette. I tillegg har sykefraværet også halvert seg sammenlignet med månedene før, avslutter Nina K. Vesterby, leder i Broadnet Privat.

 

Bedriftene sponser delvis treningen som foregår i arbeidstiden. En time Boot Camp i uka har fått sykefraværet dramatisk ned. Tunge hoder er byttet ut med tunge muskler.

Fra Barishnikov til bedrifter
Instruktøren har bodd har bodd over åtte år i Los Angeles og har en lang karriere som ballettdanser bak seg. Han har danset med Mikhail Barishnikov og Alanis Morissette, og har også opptrådd på Los Angeles Music Awards samt åpningsseremonien til vinter OL i Utah.

- Vi dansere når pensjonsalderen tidlig, så jeg måtte finne på noe annet, sier han.

Derfor utdannet han seg etter hvert som personlig trener, og etablerte Hard Core Body, Body Design, Power Stretch og underviste i Coyote Fitness før han vendte tilbake til gamlelandet. Det er med andre ord ikke småtteri som bor i den tettbygde kruttønna som nå kaster seg over programmerere, selgere, regnskapsfører og ledere som lever et liv i 90 graders vinkel.

Frihet og funny walks
Først jogger han dem så langt unna jobben at hele bygningen kommer ut av synsvidde.

- De må mentalt vekk, komme seg ut der de kan føle seg friere, forklarer Hoff.

Omringet av grønt gress og høstfarger, hojer han at de skal erstatte joggingen med utfall.

- He he dette minner om ‘Funny Walk’ ler en av de IT-slitne deltagerne, med referanse til Monty Pytons berømte sketsj.

- Balanse er viktig, det er kjernen i alt, sier Atle Hoff.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.