Pulsklokker for fjellet

Vi har testet tre pulsklokker for deg som ikke trener på tredemølle.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Pulsklokker er populære, men de samme klokkene passer ikke alle. I denne testen har vi sett på tre klokker med barometrisk altimeter, altså innebygget høydemåler. Disse klokkene er langt fra de rimeligste på markedet, men de passer veldig godt til deg som ikke bare jogger, men også liker å teste deg selv mot elementene.

Slik har vi testet
Vi har sett på mange faktorer, men de vi fokuserer på her er brukeropplevelse, funksjonalitet, batteritid, pc-tilknytning og deling av statistikken.

Alle klokkene måler høyde og puls på en tilfredsstillende måte, så det er ikke et punkt vi har lagt særlig stor vekt på. Kompassfunksjonen er også bra, og lik mellom klokkene.

Det er produsentene selv som har valgt ut klokker til denne testen. Våre kriterier var at de skulle ha altimeter og passe for friluftsliv og ski.

Suunto Ambit

 

Finske Suuntos toppmodell Ambit er relativt ny i markedet. Førsteinntrykket er at den ikke sitter spesielt godt på hånden, fordi den har svært stive remmer. Klokken er enkel å bruke, men svært mange funksjoner krever at man kobler den til en pc og bruker verktøyet Movescount.com. Med den siste programvareversjonen kan man lage seg ruter på pc-en og overføre disse til klokken.

Brukeropplevelse – Lett å navigere i og lett å lære seg, trass i mange funksjoner. Lysfunksjonen er veldig bra. Oppleves som en ren friluftsklokke og ikke en treningsklokke. GPS-ruting er veldig kjekt for den som liker å planlegge og det er et stort pluss at man kan tilpasse informasjonen i skjermen som man vil.

Funksjonaliet – Innebygget GPS, barometer, altimeter og kompass. Kommer med pulsmåler i pakken. Vanntett, men fungerer dårlig under vann. Temperaturmåling, men denne er ikke god. Akselerometer hjelper til å måle skritt og tempo. Sykkeltilbehør finnes.

Batteritid – GPS-intervallene kan endres for å øke batteritiden. Varer faktisk opp mot 50 timer på sparebluss.

Tilkobling – Bruker nettjenesten Movescount fra Suunto. Her får man detaljert statistikk og mange tilpasningsmuligheter. Mye er kun mulig å gjøre på pc og ikke direkte på klokken.

Deling – Ingen direkte deling til de største apper og tjenester. Eksporterer til Excel-format, som deretter kan konverteres til andre formater.

Pris – 3995 kroner.

Karakter

Pluss

Minus

 

Skikkelig friluftsklokke
God på ruter og rutepunkter
Bra batteri


Bruker sær trådløs standard
Dårlig termometer


Her er produsentens offisielle produktside.

Garmin Fenix

 

Denne klokken er helt ny på markedet. Den sitter godt på hånden og har tydelige knapper som er lett å treffe også i fart. Klokken har enormt mange funksjoner, men man trenger ikke sette seg inn i alle.

Brukeropplevelse – Krever en del tilvenning, men fungerer bra når man venner seg til den. Har mange forhåndsdefinerte treningsformer i tillegg til friluftsfunksjonene. Veldig bra opplyst, og kan brukes som en liten lommelykt. Har ruteplanlegger og navigasjon, men er treg til å finne GPS-signal.

Funksjonalitet – Innebygget GPS, barometer, altimeter og kompass. Pulsmåler i pakken. Vanntett, men ingen svømmeklokke. Temperaturmåleren er treg og misvisende. Har egen funksjon for geocaching og jakt, fiske, soloppgang og solnedgang.

Batteritid - Mye svakere batteri enn Ambit, varer fra åtte til 20 timer. Har mange funksjoner som kan påvirke batteritiden.

Tilkobling – Garmin har flere nettjenester som klokken kan bruke. Basecamp for kart og ruteplanlegging, Garmin Connect for trening.

Deling – Støtter de mest brukte filformatene og kan dermed lett dele informasjon med apper og nettjenester. Kan dele ruter trådløst med lignende klokker. Har egen Iphone-app, men denne har få funksjoner.

Pris – Fra 3000 til 3600 på nettet.

Karakter

Pluss

Minus

 

Utrolig mange funksjoner
Kan endre mye på klokken
Passer både til trening og friluft


Dårlig termometer
Dårlig batteri
Treg GPS
Kart koster ekstra


Her er produsentens offisielle produktside.

Polar RS800CX

 

Dette er den mest treningsfokuserte klokken i testen. Den er også den eneste uten innebygget GPS. På den andre siden er den svært enkel i bruk.

Brukervennlighet – Veldig brukervennlig, men med få forhåndsdefinerte aktiviteter. Ikke like mange tilpasninger som de to andre. Lysfunksjonen er ikke veldig god, spesielt ikke i fart.

Funksjonalitet – Barometer, altimeter og kompass. Pulsmåler i pakken. Vanntett. Ruteplanlegging om man kjøper GPS i tillegg. Temperaturmåler. Mange treningsfunksjoner, også for sykkel.

Batteritid – Varer i månedsvis. Primært fordi klokken ikke har innebygget GPS.

Tilkobling – Man kan laste opp data til Polarpersonaltrainer.com eller Polar Protrainer 5. Begge er gode verktøy, men igjen mest for trening.

Deling – Polar Protrainer 5 kan eksportere data i formater som kan leses av apper og nettjenester.

Pris – 2500 kroner (895 kroner ekstra for GPS).

Karakter

Pluss

Minus

 

Lett å bruke
Utrolig bra batteri
God til sykkel også


Mest for trening
Dårlig belysning
Kun ekstern GPS


Her er produsentens offisielle produktside.

Følg vår anmelder på Twitter: