Å trene rolig dagen etter en hard økt, er barnelærdom. I følge Runners World har britiske forskere prøvd å finne ut konkret hva som skjer i kroppen dagen etter at du har tatt i ekstra hardt. Tidligere forskning har slått fast at såre muskler forbrenner mer kalorier i hvile og krever ekstra energi når du løper. I en studie publisert i European Journal of Sports Science, ville forskerne finne ut hvilken effekt en økt med harde knebøyøvelser ville få for en løpsøkt dagen etter.

I gjennomsnitt brukte deltagerne i denne studien fire til fem prosent mer energi under løping dagen etter knebøytrening. For å sjekke effekten av hard trening ytterligere, ble gruppen satt til å løpe en hard tur før knebøytreningen, for igjen å undersøke hvordan kroppen responderte dagen etter. Dette medførte 12 prosent økt energibehov i hvile.

Les også: Uttøyning kan gjøre vondt verre

Forskerne mener resultatene tyder på at idrettsutøvere må spise mer i dagene etter en tøff styrkeøkt, eller så kan man bruke vekttrening for å gå ned noen kilo, forutsatt at man ikke spiser mer dagen etter enn normalt.

De mener også at funnene understreker hvor viktig det er å ta det rolig dagen etter en hard økt, og at dette også gjelder etter vekttrening for utholdenhetsutøvere.

Kom i superform på 50 dager

Større skaderisiko med barfotsko

Slik trener og spiser super-PT´ene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.