Norges beste terrengsyklist de siste årene, Lars Ragnar Manengen, har i vinter deltatt i flere randoneekonkurranser.

– Treningseffekten er knallgod, spesielt for meg som syklist, sier han.

Å mikse hard kondisjonstrening med rå utforkjøring er som skapt for syklister. Flere av verdens beste på to hjul er også i skikjøringstoppen. Blant annet er Alban Lakata, den beste maratonsyklisten i verden de siste årene, blant de tre beste randoneekjørerne i Østerrike.

Manengen vant Galdhøpiggen opp/ned i vinter og har også en fjerdeplass fra Norgescupen.

– Det hardeste med denne sporten er når melkesyra nærmest spruter på vei ned fjellsidene. Du er sliten etter turen opp, så er det full fart ned igjen. Det trener råskapen, og det kommer godt med på terrengsykkelen, sier Manengen som vant Birkebeinerrittet ifjor.

– Jeg anbefaler flere å prøve dette. Sesongen er lang, og forholdene i Norge er knallgode. Jeg tipper sporten kommer til å vokse i mange år fremover.

Neste sesong vil Manengen bli best i landet.

– Jeg har mål om å vinne mer neste år. Da skal jeg gå enda mer aktivt inn for å bruke toppturer i treningsarbeidet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.