Trening

Kritisk til ny slanketrend

Dietten går ut på å følge en streng diett to dager i uken, og spise normalt resten av dagene. Det skaper et uheldig forhold til mat, mener treningsblogger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

5:2-dietten kalles trenden som har tatt England og deler av USA med storm, skriver VG.

Så lenge kaloriinntaket begrenses til under 500 kalorier to dager i uken, kan man spise som normalt de resterende fem dagene, og fortsatt gå ned i vekt, lover den nye dietten.

- På kort sikt er det ikke noe i veien med 5:2-dietten, selv om jeg rent ernæringsmessig ikke ser noen spesielle fordeler med den. Å spise mindre av feil mat kan føre til vekttap på kort sikt, men du blir ikke friskere av det, sier lege og kostholdsekspert Fedon Lindberg til avisen.

Daglig leder for kostholds- og treningsnettseted Fitnessbloggen.no, Espen Espelund, er mer skeptisk.

- Selv om kroppen ikke nødvendigvis tar fysisk skade av å begrense maten litt i perioder kan jeg si det helt sikkert at flere av dem som følger dietten vil utvikle et veldig uheldig forhold til mat, sier han til VG.

Espelund mener det er kort vei fra sykluser med fasting og «spis hva du vil» til spiseforstyrrelser og overspising.

Les flere saker på DN Aktiv

Disse kaloriene er verre enn andre

Nordisk kosthold bra for hjertet

Kåret verdens beste kosthold

.
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Alle