5:2-dietten kalles trenden som har tatt England og deler av USA med storm, skriver VG.

Så lenge kaloriinntaket begrenses til under 500 kalorier to dager i uken, kan man spise som normalt de resterende fem dagene, og fortsatt gå ned i vekt, lover den nye dietten.

- På kort sikt er det ikke noe i veien med 5:2-dietten, selv om jeg rent ernæringsmessig ikke ser noen spesielle fordeler med den. Å spise mindre av feil mat kan føre til vekttap på kort sikt, men du blir ikke friskere av det, sier lege og kostholdsekspert Fedon Lindberg til avisen.

Daglig leder for kostholds- og treningsnettseted Fitnessbloggen.no, Espen Espelund, er mer skeptisk.

- Selv om kroppen ikke nødvendigvis tar fysisk skade av å begrense maten litt i perioder kan jeg si det helt sikkert at flere av dem som følger dietten vil utvikle et veldig uheldig forhold til mat, sier han til VG.

Espelund mener det er kort vei fra sykluser med fasting og «spis hva du vil» til spiseforstyrrelser og overspising.

Les flere saker på DN Aktiv

Disse kaloriene er verre enn andre

Nordisk kosthold bra for hjertet

Kåret verdens beste kosthold (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.