Når man skal reise avgårde fra familie, gård og grunn i 8 dager kun for et formål, nemlig å løpe, blir det smått hektiske dager i opptakten til avreise, og liten tid til både å spekulere og å skrive.

Men så er plutselig hverdagen lagt bak oss, og det er tid til å tenke.

Hva tenker man på? På hva vi har begitt oss ut på? om det er gjennomførbart? Om det er forsvarlig? Om det er gøy? Er dette ferie?



Åpningsdistansen av årets Gore-tex Transalpine-run er antagelig en ideel "myk" start på de totalt 8 løpsdagene. Etappen strekker seg igjennom flere kjente vintersportssteder og passerer to fjellpass på over 2000 meter.

Nå handler det om å fokusere på det som ligger foran oss. Og fokus er jo definitivt attraktivt å etterstrebe, men alene neppe god nok grunn til å melde seg på noe slikt som dette. (Se faktaboks om Gore-Tex Transalpine-Run.)

En av de aller største grunnene er ihvertfall naturopplevelsen.

Vi skal altså løpe fra Tyskland til Italia over Alpene i åtte dager fra lørdag morgen, i kanskje 7-10 timer hver dag. Distansene er rundt og opptil maratonlengde, men en større utfordring ligger i stigningen og høyden; fra 800 moh på det laveste - her vi nå er ved start på 1. etp. i Oberstdorf - til 3120 moh på Madritschjoch, tilsammen nær 16000 høydemeter. Vi er dog mere usikker på hvilken utfordring - og eventuelt nye typer muskelsmerter - som måtte ligge i de tilsvarende rundt 15000 meterne med nedstigning. Men allerede i kveld burde det være mulig å ane noe om det; fortsettelse følger, altså etterhvert som vi har forhåpenligvis har lagt nye dagsetapper bak oss..

Litt tilbake til spørsmålet om hvorfor vi gjør dette; her passer et sitat fra Haruki Murakami: "Most runners run not because they want to live longer, but because they want to live life to the fullest".

Les flere blogginnlegg:

<b>En luftig og spektakulær etappe</b>

<b>Highway to hell</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.