BLOGG: Hviledag heter det i programmet for konkurransen i Scuol. Hviledag i denne konkurransen betyr 6 km bakkeløp, 984 meter opp. Det passet oss bra. De muskler som til nå er mest herjet grunnet de vedvarende, lange og bratte nedoverbakkene fikk iallfall hvile. Skuldre og rygg fikk også hvile sammen med ryggsekken.

Vi var optimister og hadde bestemt oss for å gå det vi klarte, og kanskje få en god plassering, som etterhvert har blitt mindre og mindre viktig. Det er ingen tvil om at det viktigste målet totalt er å bli blant de antatte 60% som får "Finisher"-trøyen. Vi var ikke alene om å ha høye ambisjoner for dagen. Det var intervallstart, og også individuell ranking, og de beste startet til slutt. Det gjorde at vi også endelig fikk se de råeste i aksjon.

En av Spanias beste langdistanseløpere, Tofol Castaner Bernat forserte den 6 km bratte bakken på 40.57. En imponerende tid! og visstnok ny bakkerekkord. Beste herrelag (total tid på to) ble også et annet enn ellers i dag, Team Vogt Group fra Liechenstein. Fortsatt er det Team Salomon som leder totalt, og som har tatt alle etappeseire frem til i dag.

I dameklassen var det lederne totalt som også hanket med seg dagens individuelle seier (Silvia Serafini), og teamseier. Vår totaltid nådde ikke helt opp da Espen valgte å slå følge med Elisabeth, men vi var likevel godt fornøyd da vi etter å ha rundet timen ble tatt i mot som ekte idrettshelter i en av de mest fantastiske målganger vi har opplevd. Kanskje var vi likevel mest fornøyd med at vi i dag kunne ta gondolen tilbake og ned til start.

Dagens pastaparty ble arrangert rett ved og rett etter målgang på "topp"- restauranten med utsikt over hele dalen, og utgjorde lunsjen for de fleste. Hver ettermiddag er det pastaparty med påfølgende informasjonsmøte. Alle slintrete løpere, for de er det absolutt flest av, står tålmodig i de lange matkøene, finner sin plass i matsalen og venter ivrig på gjennomgangen av neste etappe. Race Director leser seg først igjennom km for km, og avslutter med flyvisning via Google Earth hvor vi ser etappen i detaljer.

Brattheten har vært vrien å få inntrykk av på disse gjennomgangene, men ellers har den gjort oss godt forberedt på hva som venter. Med unntak av matkøer, må man si at arrangementet går på skinner, og vi er imponert over servicen og orden på detaljer. Deilig er det for eksempel at baggen som vi fikk utdelt sammen med startnummeret, blir fraktet fra by til by. Når vi ankommer det hotellet som vi selv har valgt ut, står vår bag og venter på oss. Enkelte steder har vi også opplevd at den har blitt plassert inn på rommet. Vår egen koffert ser vi ikke før (evt hvis..) vi er i mål den siste dagen.

Og til mål er det nå bare snaue 12 mil igjen fordelt over 3 etapper. Vi nærmer oss, og er klare for nye 38 km på torsdagens etappe som skal ta oss frem til kjærlighetsbyen St Valentin. La oss håpe vi fortsatt kjenner kjærlighet til løpingen på vei dit.

Dagens norske resultater:
Etappeplass 46 (av 88 i klassen): Team Norway: Tid 2:15.13,7 - 33.37,1 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 43 av 88 i klassen
Etappeplass 27 (av 28 i klassen) Team 70 Degrees North Alta: Tid 2:50.22,1 - 1:08.53,9 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 17 av 28 i klassen

Løypeinformasjon:

Start: kl. 8:00

Distanse: 37,80 km

Stigning: 1633 m

Nedstigning: 1369 m

Høydekurve

Les flere blogginnlegg:

En luftig og spektakulær etappe

Highway to hell

Galskap i tynn luft

Himmel og helvete på en gang

Ren nytelse i fjellet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.