- Det er sant! At røbetjuice er bra for utholdenheten. Ryktet kan bekreftes av flere studier de siste årene, skriver mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim i ukens blogginnlegg.

Rødbetjuice er en naturlig kilde til nitrat. Forskere mener nitrat utvider blodårene og øker oksygentilførselen til musklene. Dermed kan det ha en liten positiv effekt å drikke rødbetjuice før en utholdenhetskonkurranse eller hard treningsøkt.

- Selv bruker eg rødbetjuice som eneste supplement, i tillegg til god gammeldags tran, for å optimalisere kosten og tåle hard trening, skriver Bovim.

Les mer om Ingvill Måkestad Bovims forhold til den fargerike grønnsaken, og hvordan du lager egen rødbetjuice på DN Aktiv-bloggen.

Også Petter Northug er tydeligvis glad i rødbeter. Han lanserte tidligere i høst egen juice med rødbeter basert på egen oppskrift.

- Dette er en juice helt etter min egen oppskrift, som jeg selv blander til frokost. Den oppfyller alle kravene mine til innhold og smak, sa Petter Northug da.

Les flere saker på DN Aktiv

Når trening blir tvang

Dropper p-avgift i marka etter press

Trente hardt - fikk hjerteinfarkt

Treningsdrikker som gir deg futt

Norsk supermat - roten til god vinterhelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.