I Oslo Vinterpark på Tryvann er det langt mellom alpinkjørerne, selv om snøforholdene kun 20 minutter fra et vårlig Oslo sentrum er overraskende bra. Markedssjef Hanne Norstrøm sier en ekstra tykk kunstsnøsåle gjør at snøen holder seg gjennom dager med over ti varmegrader.

1,5–2 METER. Skeikampen igår.
1,5–2 METER. Skeikampen igår. (Foto: Webkamera)
– Det hjelper at det er nattefrost. Men når krokusen blomstrer i Frognerparken, er det vanskelig å overbevise folk om at det er gode skiforhold her oppe. Folk blir kjempeoverrasket når de kommer hit, sier Norstrøm.

Vinterparken planlegger å holde åpent hele påsken, men er ikke sikker på om påskeferierende vil velge ski fremfor mer vårlige aktiviteter.

– Vi har hatt veldig bra forhold hele vinteren, men må si at vi kun har en medium sesong når det gjelder besøk. Vi ligger endel bak budsjett, sier hun.

Gir snøgaranti

Driftssjef Rune Slåsletten på Skeikampen i Gausdal er ute og går på ski når DN ringer. Han er ikke engstelig for snøforholdene til påske.

– Vi er ikke redd for snøforholdene i påsken i det hele tatt, og kan garantere at samtlige heiser og langrennsløyper er åpne. I terrenget vil jeg anslå at det ligger halvannen til to meter med snø nå, sier han.

Selv om det har vært «rimelig grei» forhåndsbooking på hyttene, er det fortsatt ledige plasser på hyttene.

SNØRIKT. Trysil igår.
SNØRIKT. Trysil igår. (Foto: Webkamera)
– Jeg er litt usikker på om folk sørover i landet har fått med seg at det fortsatt er vinter i høyfjellet, men vi ser at etterspørselen er økende.

Slåsletten er fornøyd med sesongen på Skeikampen, men sier det først er etter vinterferien i februar at forholdene er blitt skikkelig gode.

2,5 meter snø på Hafjell

– Forholdene er meget bra. Oppe på fjellet tirsdag målte vi 2,5 meter snø, og med tanke på det været vi har hatt, har det vært unormalt mye snø. Kanskje ikke rekordmye, men det er ikke langt unna, sier markedssjef Jordi Somers for Hafjell og Kvitfjell.

Siden påsken kommer sent i år, innser han at antall besøkende vil gå noe ned i forhold til ifjor, da påsken var tre uker tidligere.

– Vi regner med godt med folk likevel, sier han og legger til:

– Sesongen har vært bra for Hafjell Alpinsenter. Hvis vi oppsummerer sesongen frem til før påske, lå vi foran ifjor. Men vi har regnet på dette, og hvis vi får 60 prosent av fjorårets påskebesøk, går vi i år forbi omsetningsmessig totalt sett.

Full vinter på Geilo

Daglig leder Stein Verpe ved Geilo Skisenter sier sesongen startet tregt, men at det tok seg opp utover vinteren. Det ligger fortsatt mye snø på turiststedet i vest.

– Geilo er ganske snøsikkert på denne tiden av året, og i år er ikke noe unntak. Også for langrennsfolket er forholdene nært opp til optimale, sier han.

Siden det fortsatt er full vinter på Geilo, regner Verpe med god pågang også i påsken – selv om den kommer sent i år.

2,5 METER. Hafjell igår.
2,5 METER. Hafjell igår. (Foto: Webkamera)
I en skiheis på Voss sitter partner Sigbjørn Slåtten i Voss Resort og lover gode forhold både til alpin- og langrennsfolket.

– Vi holder alt åpent til over påsken, forholdene er gode med halvannen meter snø. Hyttene er stort sett fullbooket, men det er ledige hotellpasser, sier Slåtten.

På grunn av mye vind i januar og halve februar blir det alt i alt ingen toppsesong på Voss, tror Slåtten.

Forlenger med en uke

I Hemsedal er snøforholdene så bra at det er besluttet at skisenteret forlenger sesongen med en uke.

– Denne sesongen har det vært utrolig mye snø. Og det er det fortsatt. De fine forholdene gjør at vi også venter stor pågang i påsken, sier informasjonsansvarlig Linda Wasell i Hemsedal.

På Norefjell holdes fortsatt alle heiser åpne, og på fjellet er det godt med snø, mens det er kun ti centimeter snø i bunnen av skiheisen.

I Trysil har det vært en særdeles snørik vinter, og det er godt med snø både i terreng og i nedfartene, ifølge snørapportene. Turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne sier Trysil ikke har hatt så mye snø siden 80-tallet.

– Vi har alltid en utfordring når påsken er sen og plenene i Oslo er grønne. Sammenlignet med påsken ifjor, ligger vi 20 prosent under i kommersielle gjestedøgn. Vi håper fortsatt det vil komme inn noen sene bestillinger, sier hun.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.