Gjensidigestiftelsen og alle fylkeskommunene i Norge vil i år dele ut 30 millioner kroner til å skilte og merke turløyper over hele landet, skriver Nationen tirsdag.

Kostnadene deles mellom de to partene, som i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT) satser på bedre folkehelse i form av skilting og informasjon for å få flere folk ut på tur i nærmiljøet.

Nå oppfordres frivillige til å søke.

- Frivillige organisasjoner og foreninger, som for eksempel idrettslag, speiderforeninger, grendelag, velforeninger og turlag  kan søke om prosjektmidler til skilting og merking av turløyper i nærmiljøet, sier najsonal koordinator for det nye Turskiltprosjektet, Bjørn Egil Hansen til Nationen.

Tilsammen har prosjektet fått rundt 330 søknader fra hele landet. Rundt 90 prosent av disse får støtte i år, ifølge Hansen.

Les også:
Alpinanleggene taper på årets vintervær
- Trening gir stress
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.