GIR RÅD. Wilson Kipsang, verdens beste maratonløper.
GIR RÅD. Wilson Kipsang, verdens beste maratonløper.
KENYA: – Selv her i Kenya er det for mange talenter som ikke vet hvordan de skal trene og ender opp med å løpe for mye. Det handler ikke om å trene hardt, men om å trene riktig, sier verdens beste maratonløper Wilson Kipsang til DN.

I dagens utgave av Dagens Næringsliv forteller 32-åringen om oppveksten, og om hva han tror gjør kenyanske løpere så gode. Kipsang bor i den lille byen Iten vest i Kenya.

Han reiser verden rundt og løper maraton eller blir betalt for å vise seg og starte et løp. Han får spørsmål fra mange, selv mosjonister, om hva som er hemmeligheten i treningsarbeidet hans.

– Man bør være interessert i trening og litt fysiologi for å forstå hvordan kroppen fungerer. Ikke vær for aggressiv, god form er et resultat av hvor smart du er, ikke hvor mye du trener.

Selv er han tilhenger av å skille mellom hardt og rolig, og lytte til kroppen fremfor klokka. Er han ute på rolig tur, så løper han på lav intensitet hele veien. Men dette gjør han for lettere å kunne absorbere hard trening. Og det er det nok av, han kan blant annet løpe treningsmaraton på 2.09-2.10.

– En av mine hardeste økter er 400 meter x 25. Da starter jeg på cirka 62 sekunder og avslutter på 56 sekunder per runde. Det er tøft, sier han.

Les hele saken i DN+: Kondisjonens mestere

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.