Med litt trening nærmer du deg den optimale frekvens på 180 steg i minuttet, skriver magasinet runnersworld.no. Eliteløpere ligger som regel på en slik frekvens. Med høyere frekvens har man mindre kontakt med bakken, og man er også mindre utsatt for skader.

Tips fra Runners World:
1. Neste gang du løper en treningsøkt, er det lurt å telle stegene dine i 30 sekunder og doble antallet steg for å finne frekvensen. Repeter dette under hver løpetur, slik at du blir klok på egen stegfrekvens og slik at du finner en gjennomsnittlig stegfrekvens på alle turene dine.

2. Endre løpstilen. Armene henger sammen med beina, og beveger du armene raskere, så går beina automatisk raskere for å følge med. Prøv å flyte mer en du gamper fremover og kjenn etter at du har en god rytme. Ta raske, lette steg; det vil gi deg en økt stegfrekvens, og minske støtene på kroppen din som videre minsker risikoen for skader.

3. Tenk løpsfrekvens, ikke teknikk. I begynnelsen skal du forsøke å tenke mer på stegfrekvensen enn farten din. Farten komme etterhvert.

Les mer her: http://www.runnersworld.no/artikler/finn-riktig-stegfrekvens.htm
 

DN har tidligere skrevet om at flere bruker musikk for å finne riktig stegfrekvens. Det vanlige er å høre på musikk som har 180 slag per minutt (beats per minute, BPM) slik at skrittlengden synkroniseres med musikken. Nettstedet about.com har laget en liste med ulike sanger i 180 bpm i forskjellige sjangre. Her er et utdrag

Pop 180 BPM

1. I Would Die 4 U - Prince
2. Underneath your Clothes - Shakira
3. Affirmation - Savage Garden

Classic Rock 180 BPM Playlist

1. Running Down a Dream - Tom Petty
2. Oh Darling - The Beatles
3. Modern Love - David Bowie

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.