- Vi har en plan om å lansere nye Johaug-produkter etter hvert, og Small Nordic as har lisens til å lage luer, sokker og undertøy i tillegg til hansker, sier Therese Johaugs manager Jørn Ernst til DN.no.

Han understreker at det ikke skjer noen nylanseringer umiddelbart, og at Johaug eier merkevaren sin selv, men lisensierer den bort til Small Nordic as.

Manager Ernst og langrennsstjernen eier gjennom Startstreken as 12 prosent av Small Nordic as, selskapet som lager og selger de populære skihanskene til Therese Johaug. Fjorårets regnskap viser en knallsterk vekst fra 3,6 millioner kroner i omsetning i 2012 til 30,3 millioner og et underskudd på vel 900.000 kroner ifjor.

- Vi er veldig fornøyd med veksten og utviklingen i en tøff bransje. Dette regnskapet er for 18 måneder, og isolert sett gikk vi med overskudd i 2013. I fjor omsatte vi for vel 22 millioner kroner, og Johaugs hansker og votter står for over halvparten av dette, sier daglig leder Jon Inge Gullikstad i Small Nordic.

40-50 prosent vekst

Gullikstad er mannen som gjorde Vegard Ulvang rik på ullsokker. Ulvang-satsningen ble for ti år siden kjøpt opp av Swix, som eies av Johan Henrik Andresens investeringsselskap Ferd. Gullikstad, som selv sitter på 36 prosent av Small Nordic-aksjene, forteller at man regner med å nå 300.000 par solgte Johaug-hansker totalt i løpet av 2014/15-sesongen.

- Innsalget kommende sesong vil gi 40-50 prosent vekst for Johaug-hanskene. Small Nordic ser lyst på fremtiden, og vi vil få vekst i år også, forteller Jon Inge Gullikstad.

Så langt har hanskene kun blitt solgt i Norge, men til høsten blir de også å finne i noen butikker i Sverige og Finland.

- Salget har gått over all forventning, så potensialet for Johaug-merkevaren er kjempestort, mener manager Jørn Ernst.

Største eier i Small Nordic as er Flakk Holding as, selskapet til styreleder Knut Trygve Flakk. Nest største eier er Gullikstads Johanna as med 36 prosent, deretter følger Startstreken (12 prosent) , Frank Solli  (3 prosent) og Jørn Reidar Næss (9 prosent).