Kari Flottorp Lingsom, triatlet og personlig trener, mener mosjonister i verste fall taper tid på å bruke en dyr våtdraktmodell.

- Toppmodellen er designet for folk som kan svømme fort, de er laget av tynn neopren og gir ikke noe oppdrift, sier Lingsom.

Hun mener folk uten svømmebakgrunn bør utnytte oppdriften de billigere våtdraktene gir:

- Det er ganske dumt å bruke 10 000 kroner på en våtdrakt som går fortere i stykker og som gir deg minimalt med flytehjelp. Du taper tid på å svømme med en våtdrakt som er for god for svømmeferdighetene dine, sier hun.

Stor økning i våtdraktsalget

Kim Andersen i 2XU Norge sier han merker den økte triatloninteressen godt på triatlonsalget. Til nå i år har han solgt 40 prosent flere våtdrakter enn i fjor.

- De siste årene har det doblet seg fra år til år. Totalt sett er markedet for våtdrakter lite, men det vokser fort, sier han.

- Er du enig i at mosjonister ikke bør kjøpe toppmodellen?

- Ja, med mindre du er veldig god til å svømme. Du blir ikke noe bedre av å svømme selv om du har dyrt utstyr, sier Andersen.

Svømmeteknikk først

Det er Lingsom enig i. Hun sammenligner det med å kjøpe seg en sykkel til 50 000 kroner, når det du egentlig burde gjort var å trene mer.

- Vi triatleter er veldig opptatt av utstyr, men det viktigste er faktisk å ha god teknikk og å være i god form. Lær deg å svømme ordentlig før du investerer mye i en våtdrakt, sier hun.

 

Les og lær mer om svømmeteknikk i Dagens Næringsliv på torsdag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.