– Jeg prøvde ifjor, vi var tre på laget. Alle brøt. Jeg kom til Lillehammer, der sto jeg og grein i striregnet. I år håper jeg å fullføre, sier Ida Hagesteen Vik.

Hun er advokatfullmektig i KPMG, og sammen med 15 kolleger og to eksterne fra P4 skal hun sykle Styrkeprøven førstkommende fredag – et 540 kilometer langt sykkelritt fra Trondheim til Oslo.

Hun tror den største utfordringen blir å få i seg nok næring.

Det er ikke et problem for hennes lagkamerat og kollega advokat Daniel Høgtun, men han er enig i at det blir en mental utfordring.

– Du får en nedtur, alle på laget kommer til å være innom det underveis, da hjelper det å ligge i en gruppe, sier Høgtun.

Han gikk til anskaffelse av sykkel ifjor, og har et beskjedent treningsgrunnlag før det.

– Jeg startet å trene for først ett og et halvt år siden, før det var jeg en skikkelig slappfisk, sier han.

Til Hamar og spiste middag

Han har likevel rukket å få et rimelig konkurransegrunnlag med Holmenkollmarsjen (53 km ski) i vinter og Tyrifjorden rundt (145 km) nå i juni. Siste var sammen med Team KPMG.

I FORM. Ida Hagesteen Vik har fullført Birkebeiner-trippelen flere ganger. Daniel Høgtun, derimot, var – inntil for ett år siden – en selverklært slappfisk.
I FORM. Ida Hagesteen Vik har fullført Birkebeiner-trippelen flere ganger. Daniel Høgtun, derimot, var – inntil for ett år siden – en selverklært slappfisk. (Foto: Thomas T. Kleiven)
Laget som teller 15 menn og to jenter har trent sammen hver mandag siden jul. Da har de blant annet trent på å sykle i rulle, hvor en syklist ligger foran og drar i et jevnt og godt tempo, mens man har en i midten som drar hvilegruppen. Dette rokeres det på underveis. Vik er redd laget skal åpne for hardt.

– Vi blir så ivrige, så jeg frykter at vi kommer til å sykle ut i for høyt tempo, sier hun.

Tidligere i vår tok en del av laget toget opp til Trondheim hvor de syklet til Dombås, tok toget til Lillehammer, overnattet – og syklet derifra til Oslo. Sånn sett har de prøvd løypa, under harde forhold.

– Det regnet og det var så surt og kaldt, jeg håper det ikke blir sånn i helgen, sier Vik.

God lagånd bidrar til at de har gode forutsetninger, mener kollegene. Laget har vært på flere spontane sykkelturer, som da en av lagkameratene ble invitert på middag til foreldrene på Hamar.

– Det var en ettermiddag etter jobb, vi skulle ut og sykle. Foreldrene til en på laget inviterte oss på middag, så da syklet hele gjengen dit, sier Vik.

Proff veiledning

Det er store nivåforskjeller i laget, men målet er å få alle gjennom. Høgtun, som kjøpte seg landeveissykkel ifjor har hatt en bratt læringskurve, og innså raskt at sporten krevde mye tid.

– Sånn sett er sykling upraktisk som slankekur. Man må sykle veldig langt for å forbrenne noe.

Vik har betydelig større grunnlag; hun har fullført Birkebeiner-trippelen flere ganger.

24.06.14 Oslo Advokatene Daniel Høgtun (f.h) og Ida Hagesteen Vik fra KPMG skal sykle Trondheim-Oslo. Her sykler de intervaller på Majorstua for å bli tatt bilder av til saken.
                  Foto:
24.06.14 Oslo Advokatene Daniel Høgtun (f.h) og Ida Hagesteen Vik fra KPMG skal sykle Trondheim-Oslo. Her sykler de intervaller på Majorstua for å bli tatt bilder av til saken. Foto: (Foto: Thomas T. Kleiven)
I forkant av rittet har KPMG-laget hyret inn en syklist fra sportsklubben Rye til å holde foredrag om forberedelser til rittet.

– Vi bør unngå rødt kjøtt den siste uken, spise fiberrik pasta, fisk og kylling, og ikke trene hardt, sier Vik.

– Så skal vi ta noen rolige turer, bare trille rundt noen timer. Jeg hadde som mål å ha syklet 150 mil før Trondheim–Oslo, men jeg er ikke i nærheten av å ha fått til det, sier Høgtun.

– Men vi har fått noen mil i bena, så vi er blitt sterke, smiler Vik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.