- I utgangspunktet satser jeg på ny rekord, da blir det å komme forbi Åsgårdstrand, som jeg svømte til sist, sier Knut-Ivan Rasmussen (36).

For et par uker siden satte han ny rekord på 10.000 meter åpen sjø mellom Horten og Moss, nå skal han svømme over 70 kilometer.

Rasmussen er en gammel svømmer og i tillegg til å jobbe som coach, svømmer han jevnlig, for det meste i basseng. Målet for dette rekordforsøket er todelt.

- Jeg vil forsøke å svømme lengst mulig, ikke nødvendigvis så veldig fort, men i tid lengt mulig. Gjerne forbi Åsgårdstrand som jeg svømte til sist, sier han.

Da svømte han i totalt 30 timer sammenhengende, denne gangen satser han på å holde på enda lenger.

Utfordring å holde seg våken

Selv om vannet er varmt svømmer Rasmussen med våtdrakt, og han har med skift underveis i tilfelle drakten skal begynne å gnage. Likevel er det en fare for at det blir for kaldt.

- Forrige gang ble det så kaldt at den ene armen streiket. Da svømte jeg en god bit med bare en arm, sier han.

Han har med et følge på en, forhåpentligvis to båter i tilfelle den ene streiker, med svømmekamerater som skal sørge for sikkerheten. Utfordringen blir å holde seg våken.

- Å holde meg fri for skader, sykdom og betennelser blir en utfordring i tillegg til å holde meg våken, sier han.

På facebookgruppen har han i imidlertid oppfordret folk om å ikke snakke mer enn nødvendig til han.

Supre tips til fjordsvømmeren. Se video:
 
Supre tips til fjordsvømmeren
00:00
Publisert:

Må passe seg for båtene

Rasmussen satser på å svømme ut på medstrøm, men kommer naturligvis med tidevannet til å svømme i motstrøm også. Ingen av strømmene i Drøbaksundet er imidlertid av den art at de vil trekke han under. Da er det verre med båtene.

- Forrige gang holdt jeg på å bli påkjørt av en racerbåt, de er farligere enn strømmene sier han.

Følg med i DN Aktiv neste torsdag, for å se hvordan det gikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.