Det skriver NRK som har fått bekreftet av Sør-Trøndelag tingrett at domstolen har mottatt stevningen fra Nye Høyders advokat.

Nye Høyder og Petter Northug er ikke blitt enige om de økonomiske betingelsene etter at Northug sa opp managementavtalen med selskapet etter fyllekjøringen i mai.

Coop skal ha krevd at Northug gjorde endringer i organiseringen av sin sportslige satsning, noe langrennsløperen stilte seg bak. Da avtalen ble brutt var det to år igjen av den.

Daglig leder Lars Christian Engen i Nye Høyder viser til selskapets advokat Morten Brandhaug.

Brandhaug skriver følgende i en sms til NRK.no:

«Jeg bekrefter at vår klient Nye Høyder AS har tatt ut søksmål mot Petter Northug med krav om erstatning for det tap selskapet lider som følge av det man mener er en uberettiget heving av managementavtalen fra Northugs sider», skriver Brandhaug, som ikke ønsker å kommentere søksmålet ytterligere.

Petter Northugs advokat Marius Egeberg og også ordknapp:

– Vi har akkurat fått denne saken på bordet, og derfor har vi ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier advokat Marius Egeberg til NRK.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.