Polars nye toppmodell V800 er en pulsklokke, gps og aktivitetsmåler på en og samme reim. Den kombinerer funksjonene så godt at den bør bli et soleklart førstevalg for de godt over gjennomsnittlig treningsivrige. For alle andre blir spørsmålet: Hva skal du med den?

Rettelse: Veiledende pris er 4399 kroner, ikke 4800 som det står over.
Rettelse: Veiledende pris er 4399 kroner, ikke 4800 som det står over.
 

Design

Til treningsklokke å være er Polar V800 veldig snill mot øynene. Men den er fortsatt umiskjennelig som treningsklokke, selv med blankt glass og karmer i børstet stål.

Knappene sitter der de skal og er lette å finne. Man setter opp snarveier slik at klokken registrerer mellomtider eller skifter visning når man trykker på skjermen.

Det er prisverdig at man kan følge med på pulsen under vann. På V800 er også pulsbeltet basert på trådløs blåtannteknologi, som fungerer under vann selv om rekkevidden blir begrenset.

Funksjonalitet

Som en treningsklokke skal gir V800 presis informasjon om distanse, tempo, puls og eventuelt kadens og effekt via ekstrautstyr for syklister. Et barometer gir korrekt høydemåling når klokken er kalibrert.

Noe av viktigste er at når klokken er riktig kalibrert i forhold til brukerens data og form, får man også presis informasjon om hvor mye restitusjon man trenger og om man hviler godt nok. Her fås også søvnanalyse i forhold til dyp og urolig søvn.

Setter man seg mål, får man tilbakemeldinger fra Polars programvare om man er over- eller undertrent i forhold til planen.

Det er kun under trening og kondisjonstester man må bruke pulsbeltet. Aktivitetsmåling, søvnanalyse og restitusjon overvåkes av sensorer som gyroskop og akselerometer i selve klokken.

Vi harikke testet klokkens treningsmodus for skiløping.

Brukeropplevelse

Det er fem fysiske knapper på V800. Det er lett å navigere i menyene og enkle funksjoner som rundetider kan også brukes rett på skjermen.

Klokken støtter mange ulike treningstyper. Det finnes flere forhåndsdefinerte oppsett i tillegg til at man kan lage egne.

Polar har endelig tatt steget inn i nåtiden og lar brukerne selv legge inn oppdateringer til klokken.

Konklusjon

Polar V800 er en skikkelig solid treningsklokke som henger med på krevende aktiviteter, også under vann. Den koster en del, men for dem som trener mest er ikke kostnaden noe stort minus. Anbefales til alle som trener mye, skal nå krevende mål eller trenger en stilig treningsklokke som skiller seg passe mye ut.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.