Selv om deltagerinteressen er økende, er det fortsatt bare 250 stykker som får plass i den ekstreme triatlonkonkurransen Norseman. I helgen fikk de i alt 2360 søkerne svar. Blant de ble 20 stykker, 15 menn og fem kvinner plukket ut av en jury, til eliteklassen. På toppen av de listene finner man årets vinnere, Line Foss og Allan Hovda.

Blant kriteriene til eliteklassen er at man må ha fullført ironman- konkurranse eller lignende, på 10 timer og 30 minutter eller raskere for kvinner, og 9 timer og 15 minutter eller raskere for menn.

De øvrige deltakerne ble plukket ut ved loddtrekning.

Daglig leder av Norseman, Dag Oliver melder om økende interesse fra utlandet.

Ekstrem triathlon

- Antall norske og utenlandske søkere i fjor fordelte seg til 50/50, mens i år var det 1360 utenlandske mot for 1040 norske søkere, forteller Oliver.

De utenlandske søkerne fordelte seg på 61 nasjoner, mot for 53 i fjor.

Har du noen tanker om hvorfor Norseman er blitt så populært blant utenlandske triatleter?

Triatlon er i vekst over hele verden. Isklar Norseman Xtreme Triathlon gir sine deltagere det flotteste av hva Norge kan by på. Eidfjord, Hardangervidda Nasjonalpark, og Gaustatoppen ispedd en ekstrem triatlon har blitt en opplevelse veldig mange vil ha.

En ekstrem sightseeing i hvert fall, hvordan fordeler andelen kvinnelige søkere seg?

-Det er like mange som i fjor og utgjør ni prosent av søkertallene, mens kvinnekvoten til start er 15 prosent.

Under følger listene over elitedeltagerne som har fått plass i Norseman 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elite Damer

Elite Menn