Igår ble de siste løypene lagt ut og preparert i gatene til Alpelandsbyene som utgjør en stor del av Marcialonga. Tidligere har løypene bestått av en blanding av snø og kunstsnø, men i år er det meste kunstsnø .Over 100.000 kubikkmeter kunstsnø har blitt produsert de siste ukene. Et lite snøfall på torsdag bidrar til å heve vinterstemningen, men i solsiden av dalen har den allerede smeltet bort. 

Åpner for mer staking

Starten som opprinnelig går fra Moena, er i år satt til Mazzin, og løypen er dermed kortet ned fra 70 kilometer til 57 kilometer. Det gjør at en del av motbakkene i begynnelsen forsvinner og en del vurderer nå å stake. 

Løypen starter i Mazzin, går opp til Canazei og ned til Mazzin igjen før den passerer opprinnelig start i Moena. Deretter går den slakt nedover i 30 kilometer til Castello, før en slak stigning går over i en bratt bakke som utgjør de siste tre kilometrene inn til mål.  

Å smøre for kunstsnø er en utfordring, og spesielt for mosjonistene som må gå i de løse løypene det etterhvert blir.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.