Med redusert løype fra 70 til 57 kilometer og gode forhold med faste og fine løyper, gikk årets utgave av Marcialonga for mange uten festesmøring.

– Det var jo en ny distanse i år. Målet var å gå under 2.40. Det klarte jeg, så jeg er fornøyd, sier administrerende direktør Lars Thoresen i Verdane Kapital. Hans egen klokke viste at han hadde brukt over 2,40. Men i resultatlistene står han ført opp med tiden 2.38.55.

Gøy først

– Første delen var bare gøy. Deretter begynte jobben, da ble det mentalt tøft.

– Gikk du med eller uten feste?

– Vi hadde et veddemål på laget, hvem tør å gå på blanke ski? Jeg gjorde det, men jeg hadde på litt voks i siste bakken, innrømmer Thoresen.

Administrerende direktør i Entra Eiendom Klaus-Anders Nysteen hadde ikke fått trent så mye som han hadde håpet på i år. Derfor passet det bra for han at løypen i år ble kortet ned fra 70 til 57 kilometer.

– Med tanke på at Entra ble børsnotert ifjor, passet det veldig bra at distansen var kortere, sier Nysteen fornøyd.

– Valgte du blanke ski?

– Jeg gikk på nesten blanke ski. Med tanke på treningsmengden gikk det bedre enn forventet, sier Nysteen.

Droppet feste

Redaktør Steinar Grini i Finansavisen erkjente ved målgang at han skulle trent mer.

– Jeg angrer på at jeg ikke har gått mer på rulleski, sier Grini. Som mange andre valgte han å gå på blanke ski.

– Da jeg kom til siste bakken hadde jeg tenkt å legge på festesmøring, men det var så mye kø at jeg droppet det. Det angrer jeg på nå, sier han.

Ole Andreas Halvorsen i hedgefondet Viking Global Investors svarte som vanlig ingen kommentar på spørsmål om hvordan rennet gikk.

Til den norske nasjonalsangen kom Sverre Skogen opp på stadionet, og passerte mål for årets Marcialonga. Sangen var ikke til han, men til vinneren, Tord-Asle Gjerdalen som ble premiert på pallen foran målstreken. Skogen som til daglig er arbeidende styreleder i Det Norske sa til Dagens Næringsliv i forkant av Marcialonga at forberedelsene i år ikke har vært like gode som før, men at målet var å ha en god dag på ski. Det fikk han.

Smørehjelp og brus

– Jeg valgte å gå på blanke ski for første gang, og det gikk strålende. Jeg var redd for å få krampe, for jeg er ikke vant med å gå så langt og stake. Men det fikk jeg ikke, så da var det bare å klinke til, sier Skogen.

Korrigert resultatliste
Korrigert resultatliste
– Løypen i år startet i det lette partiet. Fra der er det nesten 90 prosent nedover, og da er det ikke noe poeng med feste.

– Men du fikk feste i siste bakken?

– Ja, da var det en som hjalp meg å legge på smurning, og en annen som helte i meg litt cola, sier Skogen.

Utviklingsdirektør i eiendomsselskapet Norwegian Property, Fredrik Baumann, gikk i år Marcialonga for femte gang. Han klarte å disponere kreftene godt med tanke på at løypen var kortere.

– Det var kjempegøy. Jeg tar ut like mye som om jeg skulle gått den vanlige distansen, sier Baumann.

Også han valgte å gå på blanke ski.

– Jeg tok på litt smurning i den siste bakken, så det ble lettere å komme seg opp, sier han.

Les hele avisen

Les også: Advokat fikk oppgitt feil «Marcialonga-tid»i DN: - Sjokket var enormt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.