Hva gjør du når du egentlig hører hjem blant de beste løperne i et skirenn, men grunnet skader ikke har fått gått seedingrennene som trengs, slik at du blir plassert bakerst i feltet? Dette skjedde med Rune André Wiig under fjorårets Marcialonga. 

Filmet for moro skyld
Mens eliten kunne gli ut på nyoppkjørte spor, måtte 44-åringen pent finne plassen sin i pulje 11 som er en av de bakerste puljene. Utstyrt med kamera på brystet ble ferden dokumentert sekund for sekund.

- Da jeg skjønte at jeg havnet i pulje 11, tok jeg med meg kameraet for moro skyld for å dokumentere hvordan en slik reise kan fortone seg. Den var jo egentlig ment for kompisene mine, sier Wiig som vanligvis kjører i elitegruppen eller pulje 1. 

Filmen viser hvordan Wiig, til tider ganske så spektakulært, forserer tusenvis av deltakere på sin vei mot mål. Nå har Youtube-videoen spredd seg i sosiale medier og nådd langt utenfor rekken av kompiser. 

Kjempet seg fremover i feltet
- I de bakerste puljene går det ikke så veldig fort og sporene er veldig dårlige. Og mange er nok litt ustødige også. Så det ble en del sikksakk-kjøring, humrer Wiig.

- Kan vi se på dette som en oppskrift på hvordan man skal gå seg opp i et felt?

- Hehe. Tja.. Jeg vil vel heller si at jeg tok de mulighetene som lå der. Men det var ikke noe roping eller kontakt, altså. Jeg hadde full kontroll, sier Wiig. 

Årets Marcialonga ble ikke like slalåm-preget for Wiig.

- Det ble en helt annen reise i år, selv om en kranglete rygg gjorde at jeg ikke hadde de største ambisjonene. Men jeg hadde fantastisk glid og er veldig godt fornøyd med resultatet, sier Wiig som endte på en 194. plass etter å ha startet i pulje 3.

 

Les også leserinnlegget til advokaten Christian Lundin som fikk publisert feil sluttid i resultatlisten til Dagens Næringsliv:

Den ultimate skuffelsen  

Se intervjuet med Lundin her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.