Øystein Pettersen mente det ble «cocky» å si at han kunne slå Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby på blanke ski i Holmenkollmarsjen, men det gjorde han. 11 sekunder før Martin Johnsrud Sundby passerte han målstreken.

- Jeg har forberedt meg godt, jeg føler meg veldig bra og kan stake godt. Og så hadde jeg en god dag kroppslig, i tillegg til veldig gode ski. Det var kjempemoro, men jeg legger ikke skjul på at det var «tricky» å gå sammen med Martin som er et av mine største idoler, sa Pettersen etter målgang.

God kapasitet på kort tid

Martin Johnsrud Sundby som ble slått med 11 sekunder av Pettersen, er imponert over den gode stakekapasiteten den tidligere landslagsutøveren har opparbeidet seg.

- Det er imponerende å se hvordan han på ett år har blitt så god til å stake, sier Sundby, som er fornøyd med egen innsats.

- Jeg er kjempefornøyd og fikk en god treningsøkt før VM i Falun hvor fem-mila er det store målet, sier Sundby.

Aldri opplevd liknende

Eldar Rønning kom inn 2 minutter og 31 sekunder bak. Han er imponert over Pettersens prestasjon.

- Jeg trodde ikke det skulle holde til seier. Det er helt utrolig, og viser at du blir god på det du trener på.

- Hadde du gjort det selv?

- Jeg hadde ikke hatt sjanse, jeg har ikke trent på det, sier Rønning.

Ved start i Sørkedalen var det i dag morges 10 minusgrader, mens det bare var meldt minus 0,5 grader allerede ved Fyllingen.

- Jeg har aldri opplevd liknende, fem minutter etter start kom det en varm fønvind, forteller Rønning, som beskriver sitt eget løp som seigt i begynnelsen, men at det løsnet etterhvert.

- Det lover godt for rennene etter VM, sier Rønning.

4897 deltakere gikk i puljer med fem minutters mellomrom ut fra Sørkedalen, hvor starten for den 42. utgaven av Holmenkollmarsjen gikk av stabelen.

Allerede ved 35,9 kilometers passering var Øystein Pettersen i tet, med Martin Johnsrud Sundby 14 sekunder bak. Deretter fulgte Niklas Dyrhaug 21 sekunder bak.

START FRA ÅTTE: I grålysningen gikk de første ut fra start. FOTO: Fredrik Solstad
START FRA ÅTTE: I grålysningen gikk de første ut fra start. FOTO: Fredrik Solstad (Foto: Dagens Næringsliv)
 

 

Hemmelig smøring

Mens Øystein Pettersen valgte å gå på blanke ski, gikk Martin Johnsrud Sundby med festesmurning, men ifølge rennledelsen valgte han å holde det hemmelig hva han smører med.

Les også: «Pølsa» går på blanke ski: staker Holmenkollmarsjen

 

Resultatlisten i Holmenkollmarsjen 2015:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.