Kjetil Kvernø slet med å tenke klart, var overtrent og søkte hjelp hos den erfarne triatleten Charlotte Knudsen. Mot årets Norseman, som gikk av stabelen lørdag, hadde han trent mer enn noen gang.

Og dét betalte seg:

- Det var en veldig stor dag. Alt i alt gikk det veldig bra, selv om jeg slet voldsomt da jeg var midtveis i maratonen på slutten, forteller Kvernø til DN dagen derpå.

Les mer om Kjetil Kvernøs oppladning til Norseman her: Gir alt for Norseman dnPlus (krever innlogging)

Han kom seg på toppen, blant de 160 første som kunne iføre seg den ettertraktede sorte trøyen i Norseman. Tid: 14.10.47.

- Men det var delte meninger om hvilken plass jeg havnet på. Jeg er oppført som nummer 115 ett sted og nummer 131 et annet sted. Det viktigste er imidlertid at jeg nådde målet mitt om sort trøye. Nå er jeg kjempefornøyd, sier Kjetil Kvernø.

1,9 kilometer svømming i 10,5 grader i Hardangerfjorden, 18 mil på sykkel i tunge motbakker - toppet av en full maraton (42,2 kilometer) opp til Gaustatoppen. Det var det han måtte gjennom før han krysset målstreken.

Slet tungt med å løpe

Svømmedistansen ble halvert fra 3,8 til 1,9 kilometer på grunn av det iskalde vannet.

- Ja, det var veldig kaldt i ansiktet, hender og bein, men egentlig gikk svømmingen utrolig bra. Da jeg kom opp av vannet, tror jeg at jeg lå som nummer 41, sier Kvernø.

Også syklingen gikk som en lek. Men så startet blodslitet.

- Løpingen begynte bra. Men da jeg kom sånn cirka halvveis ut i maratonen, fikk jeg voldsomme problemer med magen. Da var det tungt og jeg måtte virkelig jobbe med hodet mitt, tenke at jeg snart var i mål. Og da jeg begynte på fjellet, gikk det mye bedre, for da var det ingen som løp lenger. Så på veien opp fjellet gikk jeg forbi flere deltakere, oppsummerer Kjetil Kvernø.

- Hva nå? Var det første og siste Norseman?

- Ja, det blir med denne ene gangen. Å trene frem mot et slikt arrangement tar for mye tid og er vanskelig å kombinere med full jobb og et vanlig familieliv. Jeg kommer sikkert til å delta i noen triatlon, men ikke mer Norseman. Jeg nådde målet mitt i år og er veldig fornøyd med det, sier han.

Les også: Råsterk tid fra årets Norseman-vinner: - Det har vært en tøff dag

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.