Det fremgår av en melding torsdag. Rennet skulle etter planen gjennomføres lørdag 20. februar.

Nå får de 450 påmeldte deltagerne pengene tilbake, sammen med en automatisk plassreservasjon for neste års femmil.

Nils Marius Otterstad er én av initiativtagerne til den nå avlyste «Femmila» i Oslo-marka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Nils Marius Otterstad er én av initiativtagerne til den nå avlyste «Femmila» i Oslo-marka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix (Foto: NTB scanpix)

- Det har regnet og blåst for mye den siste uken til at vi kan arrangere et forsvarlig renn med tanke på sikkerhet og opplevelse for deltakerne. Vi må dessverre skylde på været, sier initiativtager Nils Marius Otterstad i Heming IL til DN.

De siste dagene er løypen blitt oppkjørt flere ganger, men arrangørene har måttet innse at den verken er god nok for ski eller sikkerhet.

«Løypa er «tråkket opp» og vi understreker at all ferdsel i løypa er nå på eget ansvar», opplyses det i meldingen.

Historisk løype

Rennet skulle opprinnelig være en gjennoppliving av den gamle, tradisjonelle femmila, på det som statistisk sett er den mest snøsikre dagen i Oslomarka.

Les også: Gjenoppliver femmila

- For oss er det ikke noe alternativ å forandre på løypen eller flytte starttiden slik andre arrangører kan. Hele poenget er at det skal være den originale løypen som man gikk før i tiden, sier Otterstad.

Også den tradisjonelle Holmenkollmarsjen 13.februar måtte i år avlyses grunnet snømangel. Her har arrangøren Skiforeningen imidlertid  flyttet turrennet over til  i verdenscupløypene i riksanlegget i Holmenkollen.

Markering

5-mila skulle også være en del av markeringen av Heming ILs 100 årsjubileum.

- Det var mange historiske og nostalgiske elementer som skulle frem, sier arrangøren. (Saken fortsetter under)

 

Han opplyser at dersom det skulle komme nok snø til å kjøre opp den historiske løypen fremover, vil løypesjefen gjøre dette. Samtidig vil de opprinnelig påmeldte få beskjed om muligheten til å benytte den oppkjørte løypen.

- Men det er på eget ansvar, understreker Otterstad.

Grenaderen gjennomføres

Da Heming IL i vinter varslet gjennoppliving av «Femmila» samme vinterhelgen som tradisjonsrike Grenaderløpet i Asker, kom de to turrennene på kollisjonskurs.

Bakgrunn: Turrenn på kollisjonskurs (+)

Grenaderløpet skal fortsatt gjennomføres 20. februar, opplyser arrangør Håvard Lillegård til DN.

Mangelen på snø og mye vann i løypen gjør imidlertid at han og resten av teamet nå arbeider med to alternative løsninger. Løypen kan blant annet bli kortet ned fra ni til syv mil.

- Vi kommer til å arrangere, men rennet blir flyttet i forhold til den opprinnelige planen. Det mest sannsynlige er at vi flytter start og mål til Ringkollen og går to runder der, forklarer Lillegård.

Han sier det er synd at femmila ikke blir arrangert, men legger til at selve måten Heming gjorde ting på da de planla rennet var beklagelig.

Nå håper Lillegård på økt deltakelse i Grenaderløpet. Torsdag var rundt 250 påmeldte.

- Vi ligger langt etter vanlig påmelding i forhold til det normale. Dersom noen ønsker å gå, har vi åpen påmelding sier Grenader-arrangøren.

 

Les også: Fra ekstremrulleski til Marcialonga dnPlus

Tren styrke - halver skadene dnPlus  

Mangler snø – lager løyper dnPlus  

 

Se DNtv:

Fem styrkeøvelser for langrennsløpere:

Fem styrkeøvelser for langrennsløpere
00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.