Garmin Forerunner-serien har vært hovedkonkurrenten til Polar innen treningsklokker de siste årene.

Klokkene har skilt seg ut ved å være mer innovative enn veletablerte og litt trauste Polar, og har fått en stor og lojal brukermasse i Norge.

Garmin Forerunner 630 er speket med programmer. For de ivrigste løperne har den også en egen løpeteknikkanalyse- funksjon.
Garmin Forerunner 630 er speket med programmer. For de ivrigste løperne har den også en egen løpeteknikkanalyse- funksjon. (Foto: Garmin)
Funksjonalitet

Hovedfunksjonen er å være en treningsklokke for dem som trener relativt mye, spesielt løpere som ønsker å bli bedre.

Forerunner 630 har pulsbelte inkludert i pakken, men ikke pulsmåling i selve klokken. Innebygget gps er naturlig nok på plass, men i tillegg er også den russiske satellittnavigeringen GLONASS støttet.

Som toppmodell støtter 630 selvsagt også ANT+, det vil si eksterne sensorer for sykling og innendørs løping.

Programmer for løping og sykling er forhåndsdefinert, men man kan også sette opp egne aktiviteter med egne navn.

Iq Connect er Garmins egen app-butikk der man kan laste ned alternative urskiver med ulik design og funksjonalitet i tillegg til spesialprogrammer for aktiviteter, stressmåling, laktatmåling og annet. Mange nordmenn vil nok like Strava-appen, for eksempel.

Klokken kommuniserer med Garmins database gjennom synkronisering med pc eller smarttelefon, både trådløst og med kabel. I tillegg kan den koble seg rett til trådløse nettverk og synkronisere uavhengig av telefon eller pc. Den kan gjengi alle varsler som kommer på en paret telefon, som en smartklokke.

Trening

Det er ingenting å utsette på 630 som treningsklokke. Når oppsettet er gjort er det enkelt å starte øktene. Muligheten til å bruke GLONASS i tillegg til gps gir i mange tilfeller økt presisjon for dem som trenger dette.

Under trening kan man aktivere en konkurransemodus hvor man konkurrerer med egne tidligere økter. En annen funksjon prøver å forutsi sluttiden på faste økter. 630 har innebygget metronom som gir veldig avanserte målinger av løpeteknikk og man kan definere hvilke sko man bruker. Dette er for viderekomne, men også noe Garmin er alene om.

Brukeren kan også få vite eget stressnivå og melkesyreterskel, men disse funksjonene fungerer ikke godt nok til at de bør avgjøre valg av klokke. Restitusjonskalkuleringen er derimot mye verdt for de mest aktive.

Forerunner 630 har også aktivitetsmåling, det vil si måling av skritt og brukte kalorier ved daglige aktivitet, utenom trening.

Konkurrenter

Toppmodeller som denne kommer ikke ofte, og de så de mest aktuelle konkurrenten er Polar V800 og Suunto Ambit3, begge fra 2014.

Vi har tidligere testet Polar V800 og ga den ett poeng mer enn Forerunner 630. V800 er en mer rendyrket treningsklokke mens Forerunner 630 har høyere «gadgetfaktor» og har flere tilpasningsmuligheter, samt løpeteknikkanalyse. V800 har et langt mer robust design, mens Garmin er mer diskret på armen. Begge klokkene har avansert og presis måling. Prismessig ligger Polar 1000 kroner under Garmin.

God måling av økter og analyse får man også i rimeligere klokker. Dersom trening er aller viktigst trenger man strengt tatt ikke gå over 2000 kroner for å få dekket behovet – så sant man ikke trenger høydemåler.

Konklusjon

Garmin Forerunner 630 er en fremragende treningsklokke med mange funksjoner.

Men prisen er noe høy, så for dem som ikke er ute etter apper og smartfunksjoner kan den bli både dyr og avansert.

Som moderne toppmodell for dem som trener ofte er den et imidlertid et godt verktøy.
 

Les også: Nå kommer ulltøyet som ikke blir vått av vann dnPlus (+)

Test: Høy på hvilepuls  (+)

Upålitelig trener dnPlus  (+)

Se DNtv:

Perfekte ski på to minutter:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.