På et spor rundt en løpebane som målte 412 meter fullførte svensken 1064,5 runder eller 438,575 kilometer i løpet av 24 timer på ski fredag i forrige uke.

– De første ti timene gikk det litt opp og ned og var litt halvvondt. Det gikk også litt opp og ned med den mentale biten. Men de siste timene gikk det utrolig bra. Det var ingen svakhet overhodet på 14 timer. Det er klart man blir utmattet. Alle ultrarekorder sliter på, men jeg ble veldig forundret, sier Wickström etter verdensrekorden som ble satt i nærheten av Åre.

Han mener veldig mye handlet om den mentale innstillingen under en så ekstrem prøvelse.

– Gjennom natten var jeg ikke spesielt trøtt, men begge øyenlokkene falt ned med ti prosent så jeg fikk mindre synsfelt. Men innstillingen er utrolig avgjørende. Det er mange ting som er tøffe i det vanlige livet også. Det virker lett å si det, men jeg mener likevel det handler om hva man stiller seg inn på, sier Wickström.

Mengder med mat og drikke gikk ned og energibehovet var enormt, spesielt spiste han godt gjennom natten for å holde varmen. Men da han kom hjem to og et halvt døgn etter målgang veide han mer enn han noensinne har gjort.

– Jeg var ikke spesielt utkjørt da jeg gikk i mål på morgenen og kjørte bil en halvtime etterpå. Men da jeg la meg ned på gulvet der jeg bodde klarte jeg ikke å komme opp. Da hadde jeg stivnet fullstendig. Min kone måtte hjelpe meg opp og følge meg inn i dusjen. Deretter lå jeg og vred meg noen timer fordi jeg var så stiv. På natten sov jeg 8–10 timer og etter det har jeg følt meg bra, sier Wickström.

 

Les også: Tre måneder etter ryggbruddet ifjor gikk Gunnar (33) over mål i Norseman

Spår dyrere sportsutstyr dnPlus

Ekstremt populært dnPlus  

 

Se DNtv:

Her er vårens sykkelnyheter:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.