Aktivitetsmålere og annet smartutstyr er den raskest voksende kategorien Elektronikkbransjen i Norge følger. I fjor var veksten på 169 prosent.

Nå lanserer Fitbit en modell med utskiftbare armbånd i lær, metall og fargerik gummi.

Målet er å gjøre selv den mest usporty fashionistaen helse­bevisst og aktiv. Kanskje terskelen for å bruke aktivitetsmåler blir lavere når den ikke ødelegger antrekket?

OPP OG GÅ: Aktivitetsmåleren Fitbit Alta ber deg ta 250 skritt hver time.
OPP OG GÅ: Aktivitetsmåleren Fitbit Alta ber deg ta 250 skritt hver time. (Foto: Aleksander Nordahl)

Minner om aktivitet

Tanken er god.

I likhet med de fleste andre Fitbit-produkter logger også denne skritt, søvn og kaloriforbruk. Den holder orden på antall tilbakelagte kilometer og gjenkjenner aktivitet automatisk, til tross for at den ikke måler puls. Alta er hovedsakelig en klokke for dem som ønsker å redusere stillesitting.

I tillegg gir Alta vibrerende beskjed hver gang mobilen din ringer. Du kan se hvem du har fått sms fra, samt lese første del av meldinger via displayet.

Det nye med Alta er at den minner deg på å ta 250 skritt hver time.

Du kan velge hvor mange timer om dagen, samt hvilke dager du ønsker å motta disse påminnelsene – for eksempel mellom klokken 09.00 og 21.00 fra mandag til fredag.

Men det er det eneste du rår over.

Ganske rigid

Ikke er det mulig å styre hyppighet på varslingene, eksempelvis til hver halvannen time, eller fordele 500 skritt utover to timer.

I praksis betyr det at dersom du sitter i et viktig jobbmøte, uten mulighet til å ta de siste skrittene som gjenstår for å oppnå totalt 250 skritt i inneværende time, blir du stemplet som inaktiv.

Det spiller ingen rolle om du har gått 249 skritt eller løpt maraton tidligere på dagen: du er like fullt inaktiv.

Rekker du ikke å nå den «magiske» grensen på 250 skritt før timen er omme, kan det nærmest kjennes bortkastet å bevege seg fordi du uansett ikke får samme uttelling. Alta kan dermed oppleves noe demotiverende og masete.

Alta registrerer heller ikke om du tar trapp fremfor heis, eller hvor hardt du anstrenger deg når du går eller trener. Kaloriforbrenning må følgelig tas med en klype salt.

Et smykke

Alta kan nok vinne noen beundrere på sitt nette utseende. For en som er opptatt av matchende eller diskrete detaljer, er denne aktivitetsmåleren et godt valg.

Den sitter greit på armen og gir deg oppdateringer fra mobilen direkte på skjermen. Da blir det enklere å legge bort telefonen og likevel føle seg oppdatert.

Skjermen har en tap-funksjon som gjør det mulig å sjekke loggen selv med hansker på – en kjekk funksjon i et vinterland som Norge.

Prisen føles imidlertid litt stiv. Du kan få mer nøyaktige aktivitetsmålere som logger både puls og antall trapper til en rimeligere penge, deriblant Fitbit Charge HR.

Ønsker du deg flere armbånd må du i tillegg ut med minst 30 euro, rundt 300 kroner, per stykk for dette.

Konklusjon

Alta er en helt grei aktivitetsmåler for deg som i utgangspunktet ikke er så opptatt av trening, men som ønsker å få hverdagsaktiviteten opp.

Fordi ikke alle har samme mulighet til å legge bort arbeidsoppgavene hver eneste time for å gå, savner vi muligheten for å skreddersy varslingene mer.

Men alt i alt er det positivt med påminnelser om å forlate kontorpulten eller sofaen til fordel for å gå litt.

Klarer du å unngå følelsen av nederlag de timene du ikke klarer 250 skritt, vil du ha glede av denne.

 

Les også: Til fjells for å bli bedre ledere

- Elsykkelsalget har eksplodert  

- Hos hele 18 prosent av befolkningen i Norge fungerer ikke dette genet som det skal  

 

Se DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.