Er du for gammel til å løpe, sier du?

Da har du neppe hørt om amerikaneren Ida Keeling (100) som bor i Bronx i New York.

Magasinet Runners World skriver at 100-åringen nylig sikret seg verdensrekord på 100 meter sprint for sin aldersgruppe med tiden 1.17.33, altså rundt ett minutt og 17 sekunder.

Det skjedde under helgens idrettsarrangement Penn Relays i Philadelphia, USA.

Til sammenligning har sprinteren Usain Bolt fra Jamaica verdensrekord i 100 meter for menn på 9,58 sekunder, mens ingen kvinne har klart å slå tiden til amerikanske Florence Griffith-Joyner som løp 100 meter på 10,49 sekunder i 1988.

Ifølge avisen The New York Times startet ikke Keeling med konkurranseløp før hun var sent i 60-årene.

- Du ser så mange eldre mennesker som bare sitter overalt. Vel, det er ikke meg, sier Keeling til avisen.

Den spreke damen innehar også rekorden på 60 meter-distansen for amerikanske kvinner i aldersgruppen 95 til 99 år med tiden 29.86.

 

Les også: Julie (24) er hektet på hinder

Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.