Nettstedet Science Daily har omtalt en fersk studie som viser at trening på et visst tidspunkt kan bidra til å booste hukommelsen når du skal huske noe ekstra godt.

Nederlandske forskere ved Radboud Universitetet testet nylig 72 deltakere. Disse fikk 40 minutter til å lære seg 90 ulike bildekombinasjoner.

Deretter ble deltakerne delt inn i tre grupper. Den ene gruppen gjennomførte en treningsøkt umiddelbart etter bildeleksjonen. Den andre gruppen ventet i fire timer før det samme treningsopplegget ble gjennomført, mens den tredje gruppen ikke trente i det hele tatt.

Økten bestod av sykling på 80 prosent av maksimal hjertefrekvens og varte i 35 minutter.

48 timer senere ble deltakerne bedt om å gjennomføre en test for å kartlegge hvor mye de kunne huske fra bildeleksjonen. Under testen ble hjernen scannet.

Forskerne så da at deltakerne som hadde trent fire timer etter leksjonen, var i stand til å huske mer og flere detaljer sammenlignet med de andre deltakerne.

- Dette viser at det er mulig å forbedre minnet ved å utøve sportslige aktiviteter i etterkant av leksjoner, sier forskningsleder Guillén Fernández til Science Daily.

 

Les også: Her klatres Preikestolen for første gang

Tren som verdens beste alpinister

Studie: Store muskler er bra for hjertet  

 

Se DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.