Det kommer ulike meldinger på hva som ventes av snømengder fra fredag til søndag kommende helg, men Skiforeningen forventer at det kan bli muligheter for skiføre enkelte steder i Nordmarka. Meteorologer nevner helt opp i 20-40 centimeter som en mulig mengde for Oslo-området.

-Det ser veldig lovende ut. Værmeldingen viser snø også ned i lavlandet. Det er klart at det i begynnelsen er snakk om å kunne gi et lite tilbud, sier Hege Blichfeldt Sheriff, løypesjef i Skiforeningen.

Savner frost

Hun påpeker at det er viktig at man først helst skal ha fem centimeter såle, som bør pakkes ned til en såle, før det fortsetter å snø. Dersom det blir snømengder som tilsier skigåing kommende helg anbefaler hun gamle ski. Det vil først bli preparert på golfbaner og skogsbilveier.

-Det har ikke vært kulde i bakken som holder på grus og underlaget kan fort bli rotet opp av preparering, sier hun.

På Ringkollen har løypebasen satt i gang arbeidet med å pakke et lite snølag, før snøen som er ventet kommende helg.
På Ringkollen har løypebasen satt i gang arbeidet med å pakke et lite snølag, før snøen som er ventet kommende helg. (Foto: Skiforeningen)
Allerede er Skiforeningen i gang med pakking av et tynt snølag på veier på Ringkollen. Deretter burde det komme minst ti centimeter med fast snø oppå som et minimum før man kan regne med å få et skikkelig skiføre.

- Vi har noen tidligløyper i alle områder og i de områdene håper vi å få til noe. Det kommer veldig an på hvordan snøtype som faller, sier hun.

Tidligløypene gjelder blant annet fra Ringkollen, Svartbekken og Sollihøgda og flere andre områder med skogsbilveier.

Brøyter i Sørkedalen

I Sørkedalen kommer veien til Heggelivann til å være brøytet frem til 1. desember. Derfor vil mindre mengder med snø i november ha lite innvirkning på dette området, som tradisjonelt er blant de løypene som folk oppsøker først fra Oslo.

På Synnfjell er de godt i gang med løypekjøringen. Slik så føret ut tirsdag.
På Synnfjell er de godt i gang med løypekjøringen. Slik så føret ut tirsdag. (Foto: Synnfjell Sport Hotel)
I utfartsområder som Sognsvann og Frognerseteren er det Oslo Kommune som har ansvaret for løypekjøringen i det nærmeste områdene.

Flere steder i Norge tilbyr nå skiløyper. Trysil åpnet en seks kilometer lang runde sist helg. Sjusjøen åpnet løyper til høstferien. Beitostølen tilbyr løyper og Geilo har også kunstnøsløyfer.

Synnfjell i Nordre-Land kommune har allerede fått snømengder som gjør at de kan melde om 12 kilometer løyper tur-retur der man har kjørt med sporsetter. De jobber med å utbedre løypenettet fortløpende.

Nordmenn bøtelegges for å gå på rulleski

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.